Hoe verzend je een pakketje?

Als je een webshop hebt of je verzend regelmatig pakketjes is het wel handig om te weten hoe je het beste je pakketjes kunt verzenden. In dit artikel lees je tips en uitleg over het verzenden van pakketjes.

Dozen en verpakkingen

En hoe ga je je pakket inpakken? Je hebt heel veel soorten verpakkingen om je pakket mee te versturen. Het ligt natuurlijk ook aan het product wat voor verpakking het nodig heeft. Je hebt natuurlijk enveloppen en kartonnen dozen maar er zijn ook speciale verpakkingen zoals tasjes, zakjes met bijvoorbeeld een logo of print. Ook heb je kartonnen kokers voor verzendingen met een aparte vorm. Welke verpakking het meest geschikt is voor jouw verzending hangt dus af van het formaat maar hangt ook af van de vorm van de verzending. Daarnaast moet je er ook op letten dat de verpakkingen stevig genoeg zijn. Als je pakket bijvoorbeeld breekbaar is moet je zeker een goede verpakking hebben. Als de zending breekbaar is moet je dit tevens vermelden op de verpakking zodat de bezorger daar eventueel rekening mee kan houden. Ook kun je zelf de inhoud van het pakket stevig inpakken met wat extra papier bijvoorbeeld. Je wilt natuurlijk dat je pakketje heelhuids aan zal komen bij de ontvanger. 

Opties voor versturen

Als je hebt bedacht wat je wilt versturen en de afmetingen en het formaat weet kun je kijken welke verzendopties er zijn. De inhoud en het formaat bepalen hoe je je pakketje gaat versturen. Zo mag een brievenbuspakje vaak tot 2 kg wegen en heeft het een max aan formaat. Hoe groter en zwaarder het pakketje is hoe meer je uiteindelijk zal moeten betalen voor de verzending.  Verder kun je kiezen voor het verzenden van een pakket. Als het een heel waardevol pakket is kun je er ook voor kiezen om het pakket aangetekend te sturen. Hiermee verzeker je je pakket tot een bepaald bedrag. Vaak kun je het pakket dan ook volgen met een track & trace. Je hebt veel verschillende bezorgdiensten waar je je pakket kunt laten bezorgen. Bij sommige bezorging aanbieders kun je ook kiezen voor spoedservice. Dan wordt je pakketje bijvoorbeeld binnen 10 of 12 uur bezorgd. 

Controleer per land

Als je een pakketje naar het buitenland wilt versturen zul je ook moeten checken hoe de regels zijn bij de betreffende bezorgservice waarmee je je pakketje wilt laten bezorgen. De tarieven kunnen verschillen per land. Ook mag je sommige goederen en stoffen niet naar het buitenland versturen. Dus moet je rekening houden met internationale regels om te voorkomen dat de douane je post in beslag zal nemen.