In Amsterdam is naast het gebruik van de Metro en de tram, de fiets ook een veel gebruikt vervoermiddel. Rijd je met de auto door de stad? Dan is het opletten geblazen. Overal waar je kijkt komen fietsers vandaan. Eigenlijk ben je nergens als je geen fiets in de stad gebruikt. Maar als automobilist moet je daarom erg goed oppassen met rijden dat je geen fietser aanrijdt. Maar dit geldt natuurlijk ook voor de fietsers. Als je een echte Amsterdammer bent, steek je vaak nog even snel over. Ga je net voor het stoplicht op rood springt de weg over en duik je net voor de auto langs. Doordat het verkeer zo druk kan zijn, kan je je hier op verkijken. Maar ook de auto’s zien jou als fietser snel over het hoofd. Voor je het weet lig je bovenop de motorkap. Schade aan je fiets maar ook schade aan jezelf. Als je een ongeluk krijgt heb je recht op een Letselschade advocaat. Het is natuurlijk het beste als dit je overkomt in Amsterdam, dat je dan een letselschade advocaat Amsterdam ingeschakeld. 

Tips voor de automobilist in Amsterdam.

Maar ook als je in de auto stapt en Amsterdam in rijdt, het is en blijft oppassen! Fietsers duiken uit elke steeg en komen overal vandaan. Als autorijder kan ik me voorstellen dat dit niet prettig is. Daarom geef ik je een aantal tips om als autorijder zonder schade de stad door te komen. Tip 1: Kijk goed als jij groen hebt en afslaat, het fietspad ook groen heeft of blijft staan. Een veelvoorkomend probleem in het verkeer is dat afslaande auto’s soms vergeten dat ook de fietsers groen krijgen. Hierbij ontstaan dus vaak verkeersongevallen. Tip 2: Kijk goed of er geen fietsers naast je komen staan als je bij het stoplicht staat te wachten. Soms zie je fietsers heel slecht als ze in je dode hoek komen staan, let dus daarom goed op. Tip 3: blijf rustig in het verkeer, door alle drukte kun je soms gestrest raken, het is de kunst om hier niet in paniek te raken. Zo houd je overzicht en maak je geen domme fouten. 

Toch schade gemaakt

Heb je helaas toch een aanrijding? Zowel als fietser als automobilist heb je recht op een letselschade advocaat. De letselschade advocaat weet precies waar jij recht op hebt en verhaalt de letsel bij de aansprakelijke partij. Wist je dat de wet voorschrijft dat je bij letselschade recht hebt op een gratis letselschade advocaat? Je betaalt uiteindelijk dus helemaal niks. Het is natuurlijk het beste als je gewoon oppast in het verkeer, niemand wilt een ongeluk krijgen. Maar weet wel, dat mocht er iets gebeuren, je hier altijd recht op hebt.