Van oorsprong komt de hottub uit gebieden zoals Scandinavië. In Scandinavië heb je vele natuurlijke warmwater bronnen. Daardoor is het idee gekomen om een hottub te maken, zodat je in de koude buitenlucht toch nog een lekker warm bad kon nemen. Vroeger werden deze hottubs alleen van hout gemaakt, helaas waren ze daardoor nooit 100% lekvrij. Tegenwoordig zie je vaak dat de buitenkant nog steeds van hout is zodat het er toch traditioneel uitziet maar de binnenkant is dan van kunststof waardoor het niet kan lekken. De hottub is een echte traditie geworden in Scandinavië. In landen zoals Finland, Noorwegen en Zweden is een hottub niet meer weg te denken. Maar je ziet nu steeds vaker dat de hottub ook in Europa erg populair wordt.

Voordelen hottub

Naast dat een hottub van Welltub zorgt voor de ultieme ontspanning in je eigen tuin heeft het ook vele voordelen. Een hottub zorgt voor een verbetering van je slaap want als je een warm bad neemt voor de tijd zal je snellen en dieper slapen. Een hottub verminderd angst en stress en zorgt voor een gezondere huid. Ook een hottub nemen na een harde sportsessie in de sportschool is een erg goede combinatie. Door een hottub herstellen je spieren snellen en zal je minder spierpijn hebben.

Plaatsing hottub

Lijkt het je dus wat om een hottub te nemen dan moet je wel goed nadenken over de plaatsing. Een hottub moet altijd worden geplaats op een vlakke ondergrond zodat de bodem het volle gewicht kan dragen. Daarnaast moet je ook nadenken over de plek. Je zal waarschijnlijk niet willen dat de buren mee kunnen kijken. Het is daarom verstandig om de hottub een beetje op een beschutte plek neer te zetten zodat je geen last hebt van pottenkijkers. Je wil de hottub alleen niet onder een boom zetten, dan zal je meer bezig zijn met blaadjes vissen dan ontspannen. Ook kan je kiezen voor een inbouw hottub!