Zo kies je de beste dekbedovertrek voor jou

dekbedovertrek

Geloof het of niet maar je dekbedovertrek heeft direct invloed op je nachtrust. Wanneer mensen niet goed kunnen slapen dan denken ze al snel aan een van de volgende oorzaken:

dekbedovertrek
  • er is iets mis met je lichaam
  • er is iets mis met je matras
  • je bent te veel aan het piekeren en kunt daardoor niet slapen

Waarom denken we nooit eens aan onze lakens als we nadenken over wat de reden kan zijn van onze slechte nachtrust? Je denkt misschien dat het weinig uitmaakt maar die dekbedovertrek heeft zoveel invloed dat het je zal verbazen wat er gebeurt met je nachtrust als je eindelijk eens een echt goede overtrek uitzoekt. 

De maten

dekbedovertrek

Niets is belangrijker dan een dekbedovertrek in de juiste maat kopen. En toch zijn er nog altijd mensen die een dekbedovertrek te groot of te klein kopen en deze niet ruilen want dat is alleen maar gedoe. Dat terwijl een te grote dekbedovertrek ervoor zorgt dat de deken gaat glijden in de hoes. Je kunt dan vast komen te zitten in de overtollige stof en dat ligt natuurlijk heel rot. Maar je kunt ook onder een stuk komen te liggen dat alleen hoes is en het hier heel koud van krijgen. Een te kleine hoes is overigens ook heel vervelend. De deken zit dan flink opgepropt in de dekbedovertrek. Resultaat hiervan is dat je onder veel meer deken ligt dan de bedoeling is. Dat is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor je nachtrust.