Welke spullen heb je nodig in de slaapkamer van je kind?

Wanneer jouw kindje zijn of haar wiegje is ontgroeid wordt het tijd om een grote kinderkamer te maken. Dit is een kamer die je kindje zich sneller zal herinneren en ook meer tijd in zal besteden. Een goede leeftijd om je kindje een nieuwe kamer te geven is rond de 4 jaar. Op deze leeftijd gaan ze namelijk naar school en zullen ze langzaamaan steeds zelfstandiger worden. Je kan er voor kiezen om kleine veranderen aan te brengen maar je kan natuurlijk ook alles veranderen naar de smaak van je kind.

Welk beddengoed heb je nodig?

Buiten nieuwe meubels heb je ook beddengoed nodig voor de nieuwe kamer. Zo is dit een goede tijd om een eenpersoons dekbed aan te schaffen voor je kind maar ook een nieuwe kussen. Kies voor een kussen wat niet te hard en niet te zacht is en voor een eenpersoons dekbed wat niet te warm, te koud of te zwaar is. Er wordt aangeraden om minimaal 3 dekbedovertrekken te hebben. Zo heb je er een in gebruik, een in de wasmachine en een als reserve. Juist op deze leeftijd zit een ongelukje nog in een klein hoekje. Daarbij is het hebben van een leuk dekbedovertrek een aankleding voor de kamer.

Welke meubels heb je nodig?

Het wordt tijd voor een groter kinderbed. Hierin kan je kiezen dat dit een laag bed is die nog als het ware op de grond ligt maar je kan ook voor een standaard hoogte gaan. De meeste eenpersoonsbedden zijn gemiddeld 90×200 cm. Als je de ruimte hebt kan je natuurlijk ook gelijk voor een twijfelaar of tweepersoonsbed gaan. Buiten een bed kun je er ook voor kiezen om een nachtkastje aan te schaffen en de kledingkast te veranderen. Kies een leuk nachtlampje die op het nachtkastje kan staan voor het geval het nodig is.