Wat zijn de voordelen van houtlook tegels?

Een interieur met veel houtsoorten en kleuren zorgt voor meer warmte en sfeer in huis. Daarom is het materiaal ook enorm populair onder huiseigenaren en huurders, maar we kunnen hout niet voor iedere kamer en ruimte gebruiken. Vooral in sanitaire ruimtes, zoals de badkamer en de keuken is hout een materiaalsoort dat je het liefste wil vermijden. Waarom? Omdat hout niet vochtbestendig is en ook kan gaan werken als de temperaturen hoger of lager worden. Dus in een badkamer is bijvoorbeeld een houten vloer geen goede optie. Houtlook tegels daarentegen wel! In ons blog vertellen we meer over deze tegels en we vertellen wat zoal de voordelen zijn.

Een vloer met houtlook tegels is goedkoper dan een houten vloer

In de regel zijn houten vloeren enorm prijzig. Zeker wanneer de vloer een aardige oppervlakte is. Des te zuurder is het wanneer een vloer beschadigd raakt of zelfs gedeeltelijk of compleet vervangen moet worden. Een vloer van houtlook tegels is een stuk voordeliger en de kans op beschadigingen en reparaties zijn een stuk kleiner. Dus je kunt ook een flinke besparen als je voor de houtlook tegel in plaats van echt hout kiest. Daarnaast zie je het verschil niet! De tegels met houtlook zien er net zo mooi en echt uit als een houten vloer. Je merkt wel een verschil als je erop loopt, want tegels voelen natuurlijk een stuk kouder aan.

Geen kans op dat een vloer gaat werken

De prijs is niet het enige voordeel van een vloer met tegels met houtlook, want zoals gezegd is de tegel minder en zelfs niet gevoelig voor temperatuurverschillen en vocht. Door vocht en hoge en lage temperaturen kan een houten vloer krimpen, uitzetten en zelfs gaan splijten. Een tegel heeft hier helemaal geen last van. Geen bolstaande planken meer of delen van een vloer die vervangen moeten worden. Tegels kunnen tegen vocht, hoge en lage temperaturen. Ze voelen dus alleen iets anders aan wanneer je eroverheen loopt.

Houtlook tegels vergen weinig onderhoud

Het onderhouden en reinigen van een houten vloer is tijdrovend terwijl je ook nog eens rekening moet houden met dat het water niet te warm of te koud is, dat je speciale schoonmaakmiddelen gebruikt en dat je de dweil waarmee je de vloer reinigt niet te nat maakt. Daarnaast moet je na enkele jaren de vloer schuren en opnieuw lakken. Bij tegels is het allemaal een stuk eenvoudiger. Ja, een speciaal reinigingsmiddel voor tegels wordt wel geadviseerd, maar te koud of te warm water spelen geen rol terwijl het ook niet uitmaakt of een vloer te nat wordt. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is kalkaanslag en zeker wanneer je weet dat je vrij hard water gebruikt.

Voor iedere kamer en ruimte geschikt

Houtlook tegels zijn voor iedere kamer en ruimte geschikt. Of je nu de keuken, de badkamer of een serre wilt voorzien van deze tegels. Ze zijn multifunctioneel en er zijn varianten die zowel voor op de vloer als tegen de wand geschikt zijn. Met wel de kanttekening dat je goed moet opletten dat een tegel voor zowel een vloer als muur geschikt is. Met deze tegels kun je iedere ruimte dus warm en sfeervol maken terwijl je alle voordelen van de keramische tegel hebt. Met een houten vloer heb je veel meer uitdagingen en kunnen de kosten aardig oplopen. Daarom zijn deze tegels een veel betere keuze!