Wat zijn de voordelen van een prefab schoorsteen?

Als je een passende schoorsteen aan het zoeken bent kom je er al vrij snel achter dat je een prefab schoorsteen helemaal naar eigen wens en inzicht aan kan passen. Je kan helemaal zelf bepalen wat je wel zou willen of juist niet. Zelfs de vorm en de afwerking kan je helemaal zelf bepalen. Door deze helemaal op deze manier aan te passen creëer je een prefab schoorsteen die helemaal in de stijl van je woning past. Het kiezen voor een prefab schoorsteen heeft nog veel meer voordelen. In deze blog lees je dan ook meer over de voordelen van het kiezen voor een prefab schoorsteen.

Wat is een prefab schoorsteen precies?

Een prefab schoorsteen is een schoorsteen die in zijn geheel in de fabriek gebouwd wordt. Op het moment dat deze geleverd wordt, hoeft deze alleen nog maar gemonteerd te worden. Je kan ook een schoorsteen op maat laten bouwen.

Dit neemt meer tijd in beslag en je zit thuis in de rotzooi, dit is iets waar eigenlijk niemand op zal zitten wachten. Het monteren van een prefab schoorsteen is vaak binnen een dag al klaar, waar je bij het laten bouwen van een schoorsteen meerdere dagen kwijt zal zijn.

Wat zijn de voordelen van een prefab schoorsteen?

Als je kiest voor een prefab schoorsteen kan je er zeker van zijn dat je voor een duurzame schoorsteen zal hebben. Vaak is deze uniek en exclusief omdat je deze helemaal volledig op maat en naar eigen wens hebt laten maken.

Naast het uiterlijk kent het kiezen voor een prefab schoorsteen nog meer voordelen. Een prefab schoorsteen wordt volledig geïsoleerd geleverd. Op locatie hoeft daar dus eigenlijk niets meer aan gedaan worden.

Ook zijn prefab schoorstenen van brandwerend materiaal gemaakt en licht in gewicht. Hierdoor is het plaatsen ook een stuk makkelijker en sneller te realiseren. De prefab schoorstenen worden van rvs gemaakt, dit is een duurzaam materiaal. Hierdoor is de levensduur ook langer.

Een traditionele schoorsteen is opgebouwd uit allemaal losse stenen. Deze stenen kunnen bij een aardbeving gaan werken, waardoor de schoorsteen in kan storten. Bij een prefab schoorsteen van rvs is dit niet mogelijk. Deze zijn dan wel bestand tegen een aardbeving.

Wat zijn de mogelijkheden bij het kiezen van een prefab schoorsteen?

Als je een prefab schoorsteen gaat kiezen dan heb je verschillende keuzemogelijkheden. Deze mogelijkheden bestaan uit de keuze voor een schoorsteen met steen strips, kunsthars of een gestucte versie.

Daarnaast kan je kiezen voor een rvs of koperen schoorsteen. Als je de materialen hebt gekozen kan je ook de vorm, de maat en de kleur zelf helemaal vormgeven. Hierbij kan je bijvoorbeeld ook denken aan de schoorsteenkap. Deze is te verkrijgen in rvs, composiet aluminium of zink.

Met deze onderdelen ben je verzekerd van een uniek exemplaar dat helemaal bij jou en jouw woning past. Door de lange levensduur van een prefab schoorsteen heb je er dan ook de komende jaren geen omkijken naar. Je kan dan ook lekker lang van je eigen prefab schoorsteen genieten.