Wat is een krasvrije gietvloer?

Vloeren zijn er in enorm veel soorten en van allerlei materialen. Veel mensen kiezen voor laminaat vanwege de gunstige prijs en het feit dat je dergelijke vloeren kunt leggen. Hout heeft een nog een veel warmere uitstraling, maar loopt al snel op in prijs. Hou je van een strakke naadloze vloer met een moderne uitstraling die onderhoudsvriendelijk is? Dan is een gietvloer echt iets voor jou. Een gietvloer biedt veel voordelen maar zoals bij alles kleven er ook enkele nadelen aan.

De voor- en nadelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft enorm veel voordelen ten opzichte van andere vloertypes zoals tegels, hout of laminaat.

Een gietvloer is, mits die goed wordt gegoten, super strak en naadloos. Hij is ook heel comfortabel. Hij voelt elastisch aan en in combinatie met vloerverwarming, wat wel is aan te raden, kan je ook in de winter op je blote voeten lopen. Heb je een allergie? Kies dan vooral voor een gietvloer. Er kan niets intrekken en de vloer is in een mum van tijd schoongemaakt.

Verder is een gietvloer waterdicht en is dus ook in de badkamer toe te passen. Andere voordelen van de gietvloer zijn dat hij een brandvertragende werking heeft en geluiddempend werkt. Woon je in een appartement, kan je dus ook prima een gietvloer kiezen als vloerbedekking.

Tot zover de belangrijkste voordelen van een gietvloer. Naast de voordelen zijn er ook nadelen te benoemen. Zo is een gietvloer niet bepaald goedkoop en vergt best de nodige voorbereiding. Een ander nadeel is dat een gietvloer redelijk gevoelig is voor krassen.

Italiaanse krasvrije gietvloer

Zoals hierboven benoemd, heeft een gietvloer veel voordelen. Als nadeel naast de hogere prijs kan de krasgevoeligheid worden benoemd. Hoe zuinig je ook op de vloer bent en hoe goed je hem ook bijhoudt, een gietvloer zal in de loop van de tijd toch de nodige krassen gaan vertonen.

Zeker in een druk huishouden met kinderen en huisdieren wordt de vloer zwaar belast. Als je in de showroom van de leverancier komt, zal hij je dit ook kenbaar maken. Hij zal je ook vertellen dat je de vloer na verloop van tijd kunt laten opfrissen, zodat die er weer opnieuw uitziet. Maar eigenlijk zit je hier niet op te wachten natuurlijk. Het kost je dan direct weer best veel geld.

Is er dan geen krasvrije gietvloer verkrijgbaar? Jazeker, je moet dan kiezen voor een Italiaanse gietvloer. Deze gietvloeren die er in diverse varianten zijn, kan je in vrijwel alle kleuren en designs laten gieten. Door diverse manieren van aanbrengen, kan je ook diverse structuren laten maken. Op deze wijze krijg je dus je eigen unieke krasvrije gietvloer.

Krasvrij is hij zeker. De meeste Italiaanse gietvloeren bestaan namelijk uit een mengsel van hars en gruis van lavasteen. Hierdoor wordt deze zo hard als graniet. Verder heeft een Italiaanse gietvloer alle voordelen die de standaard gietvloeren ook hebben. Zo zal hij niet verkleuren door de zon en is hij onderhoudsvriendelijk, naadloos te gieten, comfortabel en waterdicht.