pexels-la-miko-3616738

HSB-wand betekent houten frameconstructie. Dit houdt in dat de wanden gemaakt zijn voor prefab woningen. Prefab woningen worden op één plek gebouwd. Vervolgens worden de onderdelen naar de plek van de toekomstige woning getransporteerd en daar in elkaar gezet. Het is een snellere manier om een ​​klassiek huis te bouwen. Ook deze wanden worden ter plaatse gefabriceerd en geleverd. Alle handelingen worden ter plaatse uitgevoerd. Muren kunnen worden gemaakt voor elk type huis, inclusief gewone herenhuizen, villa’s en appartementen. Deze wanden zijn er in verschillende diktes en zijn afhankelijk van de gewenste isolatie.

Het isoleren van de HSB-wanden

Deze wanden bestaan ​​uit houten spanten gevuld met isolatie. Dit materiaal is ook voor een bepaalde tijd bestendig tegen brand. De muren zijn ook van binnen en van buiten verijdeld. De binnenfolie houdt stoom en damp buiten. Door folie aan de buitenkant toe te voegen kan de stoom langs de wanden ontsnappen. Ook wordt de isolatie betrouwbaar beschermd. Er moet dus aan de buiten en binnenkant folie worden geplaatst om geen isolatieproblemen te krijgen. De wanden kunnen bekleed worden met gipsplaat om een ​​glad en strak geheel te vormen, wat een nette en moderne uitstraling creëert. Je kunt hier ook tegels en bepaalde wandversieringen aan toevoegen.

Het in elkaar zetten van de wanden

 Een HSB-wand is fundamenteel voor het bouwproces omdat dit je huis moeten beschermen tegen verschillende slechte weersomstandigheden. We beginnen dus eerst met de casco opbouw en brengen daarna de isolatielaag aan. Al deze bewerkingen vinden plaats in een werkplaats zoals een fabriek. De buitenmuren van de HSB kunnen dan worden bekleed met houtvezelplaten voor de bekleding van bepaalde gevels. Dit gebeurt ook bijna altijd op de bouwplaatsen. Als laatste worden de buitenmuren op de bouwplaats gemonteerd. Ook de brandwerendheid en thermische isolatie worden gecontroleerd. Aanpassingen zijn mogelijk bij het bouwen van zowel binnen- als buitenmuren. Als alles klaar is, is het tijd om de rest van het huis in elkaar te zetten.