Houdt je ook zo van het weekend? Een moment om weer even tot jezelf te komen. En waar doe je dat het liefst: gewoon thuis! Je houdt van een gezellig sfeertje in huis. Leuke meubeltjes, gezellige accessoires, kortom lekker knus! Om het nog wat gezelliger te maken steek je wat kaarsjes aan om een gezellige en romantische sfeer te creëren. Dan kom je plots tot de ontdekking dat je geen kaarsen meer in huis hebt. Wat zou een leuke oplossing zijn zodat je niet meer zonder kaarsjes zit  en toch een gezellige sfeer in je huis kunt maken? En hoe kun je op de lange duur kosten besparen door niet altijd maar weer kaarsjes te hoeven kopen?

 

Verschillende soorten verlichting

Om gezelligheid te creëren heb je natuurlijk een bepaalde vorm van verlichting nodig maar die krijg je niet alleen van het aansteken van kaarsjes. Er bestaat verlichting in de vorm van lampen die een bijzondere sfeer afgeven. Hierbij kun je denken aan een Turkse lamp. Deze lampen vallen onder de noemer van ‘oosterse sferen’ en zijn in verschillende vormen en maten te krijgen. Deze zijn heel goed te combineren bij diverse meubels omdat de lamp gemaakt is van kleine mozaïeksteentjes van verschillende kleuren. De steentjes bestaan voornamelijk uit verschillende kleuren glas en geven een warme gloed af zodra je de lamp aanzet. De voordelen op een rij:

 

  • Je hebt ze in alle soorten: hanglamp, staande lamp, bureaulamp, wandlamp, etc.
  • Ze combineren goed bij alle soorten meubels.
  • Ze zijn duurzaam
  • Goed door te verkopen als je toe bent aan iets nieuws

Grote bazaar (kapalı çarşi)

Je kunt ervoor kiezen om dit soort lampen gewoon in de winkel te kopen maar is het niet leuk om ze weg te halen uit een land waar ze gemaakt worden! Wat dacht je van een paar dagen shoppen in Istanboel en wel op de Grote bazaar. Dit heeft zo zijn voordelen want er zijn geen vaste prijzen voor de lamp, je onderhandelt namelijk met de verkoper bij zijn kraampje totdat je de prijs betaald die jij ervoor wilt geven. Dat is behoorlijk minder als in een lampenwinkel bij jou in de buurt. In de Grote bazaar vindt je een sectie waar ze de oosterse lampen verkopen en door het vele aanbod ben jij in je voordeel. Met het geld wat je overhoud, kun je nog even verder shoppen en meer oosterse accessoires aanschaffen om nog meer sfeer in huis te creëren.

Bij Ghalia Home Accessories kun je authentieke Turkse lampen kopen voor een zachte prijs. Deze webwinkel kunnen wij verder aanbevelen omwille van de gratis verzending en 14 dagen opzicht.

Ghalia verkoopt echter niet alleen lampen. Denk ook eens aan oosterse (specifiek Marokkaanse) kussen en poefen, ideaal bijvoorbeeld voor op terras of balkon op zomeravonden.

Handig is ook dat indien je in de buurt van Lisse woont, je sommige van de oosterse lampen en ook kussens dus die Ghalia aanbiedt eerst in levende lijve kunt bekijken in de showroom. Ghalia Home Accessories kun je bezoeken op volgende adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse, Nederland. De showroom is niet altijd open dus stuur wel eerst even een mail (info@ghalia.nl) of bel +31 252 729 973. Zodat je niet voor een dichte deur staat.