Wanneer je je huis leuk en gezellig eruit wil laten zien is er een hele simpele oplossing. En dat is namelijk leuke planten! Je kan een huis of kamer heel leuk opvrolijken door mooie planten. Neem bijvoorbeeld de Strelitzia plant. Deze plant heeft in de volksmond ook nog eens een hele leuke bijnaam. Hier kan je dan met je vriendinnen leuke grappen overmaken of de show stelen dat jij een echte paradijsvogelbloem hebt. Zo heet deze Sterrilitzia Reginae namelijk in de volksmond! Deze naam heeft de plant te danken aan de mooie kleurrijke bloemen die tevoorschijn komen als hij in bloei staat. De plant wordt ongeveer 25 centimeter hoog. Dit is dus ideaal op een vensterbank of op een kastje. Niet te hoog, maar wel een gezellig gevoel.

GEEN GROENE VINGERS

Ook hoef je bij deze plant niet bang te zijn dat jij met gebrek aan groene vingers deze plant niet in leven kan houden. Deze plant is namelijk makkelijk te onderhouden. Zo heeft de Strelitzia maar één keer per week water nodig. Dit is dus niet heel lastig te onthouden. Verder houdt de Strelitzia erg van de zon, een echte paradijsvogel dus! Daarom is een plekje op de vensterbank bij het raam een uitstekende plek voor deze plant. Ook kan je veel leuke potjes hierbij kopen. De potmaat is namelijk 12 centimeter. Hier zijn ontzettend veel leuke potjes bij te vinden, zowel online als bij kleine winkeltjes in de stad. Een andere leuke plant om je huis of kamer op te vrolijken is de monstera plant. De volledige naam van deze plant is aardig lang, namelijk Monstera Deliciosa Tauerii. Dit is waarschijnlijk ook direct de reden dat hij gewoon Monstera wordt genoemd, of te wel de populaire gatenplant.

ZONNIGE PLEK

De naam gatenplant heet de Monstera te danken aan de letterlijke gaten in de bladeren. Deze heb je vast al vaker gezien, het is nu namelijk een hele populaire plant. Deze plant wordt wel een stukje hoger dan de Strelitzia, de Monstera kan namelijk wel 52 centimeter hoog worden. Denk hier dus goed over na wanneer je deze plant koopt. Ook houdt de Monstera van een zonnige plek in het huis. Dit zijn dus wel dingen waar je rekening mee moet houden als je je kamer of huis leuk wil inrichten met planten! Er zijn ook veel planten die wel wat meer van schaduw houden, maar deze twee tropische planten niet! Zorg dus niet dat alleen jij een leuk huisje krijgt, maar ook de planten een fijne plek thuis!