Bent u op zoek naar een energiezuinige bijverwarming? Denk dan aan je huis verwarmen met infrarood panelen. Infraroodverwarming werkt door middel van stralingswarmte. Deze straling wordt opgenomen door muren, vloeren en mensen en wordt omgezet in warmte. Hierdoor blijft de warmte veel langer hangen in vergelijking met bijvoorbeeld elektrische verwarming. Hierbij wordt alleen de lucht verwarmd, waardoor de temperatuur snel daalt. Bij infrarood warmte blijft u een gelijkmatige temperatuur houden in de ruimte. Dit kost minder energie en voelt ook aangenaam aan.

Is straling ongezond?

Het klinkt misschien vreemd, verwarming door middel van straling. Het is echter niet zo ingewikkeld. Er wordt een lage straling uitgezonden, wat niet schadelijk is voor de gezondheid voor mensen en dieren. Objecten en lichamen nemen deze straling op, wat voor een aangename warmte zorgt die sneller warm aanvoelt dan met traditionele verwarmin. Met traditionele verwarming wordt er een luchtstroom ontwikkeld, wat zorgt voor stofdeeltjes die rond geblazen worden. Dit is met stralingswarmte niet het geval. Dit zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

Welke soorten panelen zijn er te verkrijgen?

Er zijn verschillende soorten panelen te verkrijgen. Ze verschillen in grootte, materiaal en ook de soort stralingsgolven die ze uitzenden. Infraroodpanelen zijn populair door de mobiliteit en de aangename warmte die ze verspreiden. Ze zijn als hoofdverwarming als bijverwarming te gebruiken. Infraroodstralers  zijn geschikt voor zowel binnen als buitentoepassingen. Infrarood panelen zijn toe te passen in elke ruimte. Of je nu voor de woonkamer, slaapkamer of badkamer panelen wil installeren, met infraroodpanelen kies je voor een energiezuinige manier van verwarming.

Voordelen van infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn in verschillende maten en materialen te verkrijgen. Ze kunnen van glas, spiegel of metaal gemaakt zijn. Panelen zijn gemakkelijk te installeren en voordelig in aanschaf. Ze zijn ideaal om te gebruiken als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming geven ze voldoende warmte af. Panelen kunnen los aangeschaft worden. Ze zijn licht in gewicht, dus zijn ze gemakkelijk te (ver)plaatsen. Je kan dus zelf kijken op welke plek je het meeste voordeel haalt uit de panelen. Ze zijn daarnaast ook gemakkelijk aan te sluiten op het stroomnet. Dit maakt de infraroodpanelen een populaire manier van energiezuinige bijverwarming. Afhankelijk van de grootte van de ruimte, kunt u tot wel honderden euro’s per jaar besparen met infraroodverwarming. Voor elke graad die de ruimte verwarmd, bespaar je 7% energie in vergelijking met traditionele verwarming. Dit loopt op jaarbasis dus behoorlijk op.