Hoe ziet een beveiliging met een gouden randje eruit volgens de slotenmaker Rotterdam?

Bij Gold Designers hebben we het regelmatig over een interieur of exterieur met een gouden randje. Hiermee bedoelen we net dat beetje extra waarmee je een wow-factor creëert. Net dat beetje extra aandacht of luxe waarmee je het verschil kunt maken. Dit kan van toepassing zijn op het inrichten van een interieur. Wat gebeurt er echter als we dit gouden randje ook op de beveiliging van een woning toepassen? De beveiliging is immers ook een essentieel onderdeel van iedere woning. Zonder veilig gevoel is het niet mogelijk om fijn te wonen. We vroegen daarom aan de slotenmaker Rotterdam hoe een dergelijke beveiliging eruit zou zien.

Gebruik van slimme sloten

Een beveiliging met een gouden randje moet volgens de slotenmaker Rotterdam zeker gebruiken maken van slimme sloten. Dit zijn de sloten van de toekomst. Bovendien passen deze perfect bij een modern interieur door hun futuristische uitstraling. Slimme sloten hebben geen cilinders of sleutels die gedraaid moeten worden om de deur open te krijgen. In plaats daarvan open je het slot met een vingerafdruk, cijfercode of een digitale bestandje op je mobiele telefoon. De modellen die op internet aangesloten kunnen worden kan je zelfs vanaf afstand bedienen. Zo kan je bijvoorbeeld voor iemand de deur openmaken wanneer je nog even niet thuis bent. Ook kan je natuurlijk de deuren sluiten wanneer je van huis bent weggegaan en bent vergeten af te sluiten. De integratie met andere slimme toepassingen in de woning bieden nog veel meer mogelijkheden voor de toekomst.

Alarmsysteem met camerabewaking

Vroeger was een alarmsysteem al een gouden randje dat je aan een beveiliging kon geven. Tegenwoordig zijn alarmsystemen echter een stuk goedkoper en daardoor voor iedereen betaalbaar geworden. Draadloze systemen zijn makkelijk zelf te installeren. Het gouden randje dat je nu nog op dit gebied aan de beveiliging kan geven is camerabewaking. Ook deze zijn door de jaren heen een stuk goedkoper geworden. Voor een redelijke investering kan je een woning tegenwoordig voorzien van infrarood camera’s die dag en nacht de activiteit rondom je woning monitoren. In combinatie met de nieuwste alarmsystemen is het zelfs mogelijk om deze activiteit via je mobiele telefoon of tablet overal waar je maar bent bij te houden. Dit is de soort beveiliging die voorheen alleen maar voor bedrijfspanden was weggelegd. Door een flinke prijsdaling is dit nu echter ook mogelijk voor de beveiliging van woningen.