Hoe weet je welke deurrozetten je moet hebben?

Het aanschaffen van deurrozetten is iets waarvan het de bedoeling is dat je er nog jaren mee vooruit kunt. Daarom is het zeker niet onbelangrijk om van te voren eens goed na te gaan in de opties die er allemaal zijn. Zodat je zeker weet dat je ook daadwerkelijk de juiste keuze maakt. Zo kun je jezelf er zeker van stellen dat bij de koop van jouw deurrozet, deze goed past bij jouw deur, huis en interieur, en dat deze mooi aansluit op jouw stijl. Het lijkt misschien simpel, maar er zijn echt wel een aantal dingen die je vaak over het hoofd ziet, die je wel even goed in acht moet nemen. Dit zijn nogal veel factoren. We nemen ze in dit artikel allemaal even met je door.

Meten is weten
Waar je allereerst even goed naar zal moeten kijken is de grootte, wanneer je nieuwe deurrozetten gaat aanschaffen, dan moet deze passend zijn bij de deur. Om jezelf hier zeker van te stellen, kun je allereerst even wat dingen gaan opmeten. Het is sowieso handig om even de afstand tussen het krukgat en het middel van de profielcilinder even op te meten, en ook de deurdikte kan goed van pas komen. Wanneer je de dikte van de deur hebt dan weet je precies hoe lang de schroeven moeten zijn die je gaat gebruiken.

1000 kleuren
Wat ook ten zeerste belangrijk is, is de kleur, deurrozetten zijn veelal afgewerkt in talloze verschillende kleuren, alleen niet alle kleuren passen bij ieder interieur. De kleuren waarmee deurrozetten veelal worden afgewerkt zijn zilver, goud, zwart en koper. En de kleur die je moet kiezen hangt dus vooral af van de stijl van het interieur.

Het materiaal
Het gekozen materiaal van de deurrozetten is ten zeerste afhankelijk van de stijl van de woning, en tevens ook de mate van onderhoud die je er maximaal aan wilt spenderen. De meest gekozen soorten materiaal voor rozetten zijn ijzer, messing en roestvast staal. Dit zijn niet alleen materialen die je kunt aanpassen voor iedere stijl, ze raken ook niet snel beschadigd, en ze garanderen ook nog eens behoorlijk wat stevigheid. Het fijne hieraan, ze hebben niet bijzonder veel onderhoud nodig. Je kunt ook dunnere materialen kiezen, hier zijn veel mensen de schoonheid van in, maar aan de andere kant, ze beschadigen redelijk snel. Er komen snel krassen op, en je ziet ze ook wel eens van glas, maar dan breken ze vrij makkelijk.

De kers op de taart
De afwerking is misschien nog wel het allerbelangrijkste. Dit heeft ook weer de maken met de stijl van het interieur, wanneer je een ouder huis hebt dan kun je een iets authentieker deurrozet kopen, wanneer je een moderner huis hebt, dan kun je wellicht ook kiezen voor, wat tegenwoordig heel erg in is, de het zwarte vierkante deurrozet.
Bron: weijntjes.nl