Hoe houd je behang schoon in huis?

Arte behang

Heb jij behang in huis? Ben jij aan het nadenken om arte behang in je huis te gebruiken? of ben jij gewoon benieuwd hoe je behang in goede staat houdt? Lees dan snel verder, deze blog beschrijft namelijk hoe je het best je behang schoon kunt houden.

Het soort behang

Sommige soorten behang is wasbaar, maar niet alle soorten behang is wasbaar. Je kan dus bij voorbaat al de keuze maken voor wasbaar of niet wasbaar behang. Heb jij niet wasbaar behang in je huis hangen, let dan op dat je geen schoonmaakmiddelen gebruikt. Bij niet-afwasbaar behang beschadig je namelijk het behang als je schoonmaakmiddelen gebruikt. Om vetvlekken eruit te halen kan je niet-afwasbaar behang schoonmaken met keukenpapier, een strijkijzer of een schone en droge theedoek.

Arte behang

Stappenplan arte behang schoonmaken van vlekken

Stap 1: Bepaal welke soort behang er op de muur zit, wasbaar behang ga naar stap 2

Stap 2: Gebruik een kleurloos afwasmidden, zodat er geen kleurvlekken in het behang kunnen komen.

Stap 3: Gebruik een vochtige spons (liever geen schuurspons) en een multifunctionele reiniger om het behang schoon te maken. Begin bovenaan en zorg ervoor dat de spons niet te veel water bevat. Voordat je hiermee begint test het dan op een klein stukje behang uit.

Stap 4: Pak een nieuwe doek en houd die onder de kraan. Zorg dat de doek niet te nat is en loop met deze doek het behang na. Het is erg belangrijk dat hierbij niet te veel water wordt gebruikt.

Stap 5: Droog direct na stap 4 de muur met een schone badhanddoek af, zodat de muren niet vochtig blijven.

Stappenplan arte behang afstoffen

Iedereen heeft wel een stofzuiger in huis, maar eigenlijk weten veel mensen niet dat je daarmee ook je behang stofvrij kan houden. Een tip bij alle stappen van een muur schoonmaken: begin altijd bovenaan!

Stap 1: Met een opzetborstel op de stofzuiger kan je het behang stofvrij maken.

Stap 2: Gebruik een dweil maar dan met een microvezel doek en loop het behang na om stofvrij te krijgen. Ben je niet in het bezit van een dweil dan kan je ook gewoon met de microvezel doek de muren zelf afstoffen.