Hoe gebruik je de industriële stijl in je decoratie

meubels industrieel

Als je een ontspannen manier van leven hebt en de traditionele inrichting al beu bent, is de industriële stijl misschien wat nog ontbrak in de inrichting van jouw huis. Tegelijkertijd rustiek en origineel, ontstond het in New York tussen de jaren ’60 en ’70, toen de oude fabrieken pakhuizen door Amerikaanse kunstenaars als woning begonnen te worden gebruikt.

Al snel werd de mode synoniem met goede smaak en verspreidde zich naar de rest van de wereld. Was deze stijl vroeger beperkt tot lofts, met een paar decoratie trucs, tegenwoordig kan de industriële stijl in elke woning worden gereproduceerd.

Natuurlijk, als de woning al een aantal structurele kenmerken heeft, zoals hoge plafonds, dakramen, of grote ramen, nog beter! En om je te helpen, hebben wij enkele decoratietips voor je voorbereid om jouw huis op een moderne en elegante manier in de beste industriële stijl achter te laten. Bekijk ze!

meubels industrieel

Rustieke verlichting en zichtbare bedrading

Een van de grootste kenmerken van industriële decoratie is de verlichting, die de neiging heeft lampen in geelachtige tinten in de samenstelling te hebben. De bij dit soort decoratie gebruikte lichtarmaturen hebben meestal soortgelijke modellen die doen denken aan die welke in schuurtjes worden gebruikt, met meer rustieke en geometrische vormen.

En maak je geen zorgen over de bedrading! In decoraties met industriële thema’s zijn de armaturen met lange bedrading een constante.

Meubelen en voorwerpen voor industriële decoratie

Geef bij de keuze van het meubels industrieel de voorkeur aan duurzaamheid door te investeren in gerecyclede voorwerpen. Het kunnen ijzeren stoelen zijn of een eettafel gemaakt van pallets.

Als je van kunstobjecten houdt, investeer dan in grote schilderijen, die perfect combineren met de industriële inrichting. Als je brutaal en ook heel origineel wilt zijn, graffiti je een van de muren.

Aangezien het de bedoeling is het huis een oud fabrieks gevoel te geven, is het gebruik van geoxideerd of geborsteld ijzer perfect als decoratie. Gebruik het zowel in meubels industrieel (tafels en stoelen bijvoorbeeld) als in voorwerpen en accessoires (lampenkappen, kroonluchters en decoratieve voorwerpen).

In het algemeen, denk aan het evenwicht. Dit type decoratie is opvallend, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan de coëxistentie van zeer moderne elementen met andere retro-industriële decoratie. De omgeving is licht en totaal gepersonaliseerd.