Energie besparen met een klimaatplafond

Benieuwd naar wat een klimaatplafond precies inhoudt en wat voor voordelen het heeft tegenover een radiator? Lees dan gauw verder.

Klimaatplafond

Wat is een klimaatplafond? Een klimaatplafond is een duurzaam klimaatsysteem dat is verwerkt in gipskartonplaten. Het systeem bestaat uit een waterstroming wat een ruimte kan afkoelen, maar ook kan verwarmen. Dus het kan gelden als vervanging voor zowel een airco als een radiator.

Voordelen klimaatplafond

Eén van de belangrijkste voordelen van een klimaatplafond is dat het energiebesparend is. De ruimte wordt namelijk op een lage temperatuur verwarmd en op een hoge temperatuur afgekoeld. Zo heb je door zo min mogelijk energie te verbruiken een heerlijk sfeer in de winter, en in de zomer lekker fris.

Daarnaast heeft het ook gunstige effecten op de gezondheid. Doordat er geen droge lucht vrij komt, zoals vaak voorkomt met een radiator, is het een handige optie voor mensen met allergieën. Overigens tocht het ook niet met een klimaatplafond en ervaart u ook geen geluidsoverlast, zodat u kunt genieten van uw nachtrust. Oftewel, een goede vervanger van een radiator.

Onderhouden

Nu denkt u zeker, hoe zit het met het onderhoud van een klimaatplafond? In principe heeft een klimaatplafond geen onderhoud nodig, dus bespaart dit ook enigszins kosten, met als gevolg dat de kwaliteit ervan in de loop van tijd vermindert.

Wat u wel kunt doen om het plafondoppervlak schoon te houden, is gebruikmaken van een speciaal schoonmaakmiddel. Dit is overigens makkelijk omdat het plafond eenvoudig uitneembaar is.