Een visgraat vloer en andere originele manieren om hout te leggen

Visgraat Vloer

Hoewel er talloze andere opties zijn, is de vloer bestaande uit planken nog altijd de meest populaire keuze. Met name woningeigenaren hebben graag een vloer van laminaat, parket of een ander soort hout. Leuk, maar een beetje saai is het ook wel dat iedereen dezelfde vloer heeft. Leg daarom een visgraat vloer in plaats van een normale houten vloer en je huis valt echt op. 

Visgraat Vloer

Wat is een visgraat vloer?

De term visgraat vloer slaat op de manier waarop je de planken legt. Een visgraat vloer kun je dus realiseren met parket, laminaat en ander soorten vloeren die uit planken bestaan. Het gaat namelijk allemaal om hoe je die planken legt. Bij een visgraat vloer werk je met relatief korte planken. Die leg je haaks op elkaar. Zo vormt er een soort punt. Die punten kun je dan weer met elkaar verbinden. Zo kun je dus een visgraat patroon creëren in je vloer. Daar dankt dit type vloer de naam dan ook aan.

Hongaarse punt

Er zijn uiteraard nog andere manieren om je plankenvloer op een originele manier te leggen. Een andere optie is de Hongaarse punt. Een Hongaarse punt is een vloer die net als een visgraat vloer een patroonvloer betreft, met als verschil dat hier de planken onder een hoek van 45 of 60 graden worden gelegd. Je krijgt dan een vloer met een heel rechte naad en spitsere punt. De visgraat vloer zie je wel erg vaak en is al een beetje van zijn originaliteit kwijt. Bij de Hongaarse punt is dat probleem nog niet aan de orde. 

Een bies

Je kunt ook kiezen voor een bies in je houten vloer. Dat is een lijn of omlijsting van de vloer. meestal heeft de bies net een andere kleur dan het hout zelf waardoor je een mooi contrast krijgt. Maar je kunt er natuurlijk mee experimenteren. In dit geval heb je wel een specialist aan je zijde nodig.