Een groene wand voor op kantoor

Een groene wand op kantoor is op dit moment erg in trek. Een aantal jaar geleden was het zelfs ongebruikelijk om planten op kantoor te hebben. De afgelopen periode is dat volledig omgeslagen. Zowel leidinggevenden, managers, medewerkers en alle andere lagen en afdelingen van een bedrijf kunnen niet wachten op meer groen. Het liefst worden ze aan alle kanten omgeven door natuurlijke kleuren. Echter, veel kantoren hebben nog steeds krappe ruimtes waar niet veel plaats is voor grotere planten. Wat is hier de oplossing voor? Een groene wand voor op kantoor.

Is een groene wand geschikt voor mijn kantoor?

Vaak hebben mensen het idee dat een groene wand zo groot zijn dat het niet gaat passen. Gelukkig is het niet nodig om een grote muur van 40 vierkante meter te hebben. Groene wanden kunnen meestal op maat gemaakt worden waardoor ook kleinere oppervlaktes geschikt zijn. Groene wanden kunnen op elke plek binnen een kantoor gehangen worden. Zo is het prachtig om een prominente plek te kiezen, in een vergaderruimte om bij de ingang waar klanten het direct kunnen zien.

Heb ik genoeg licht en water op kantoor?

In veel gevallen is er weinig daglicht op kantoor. Een oplossing kan zijn om het extra te verlichten. Sommige leveranciers van groene planten hebben een ingebouwde verlichting waardoor de planten aan genoeg licht kunnen komen. Ook is het mogelijk om felle lampen te plaatsen op kantoor die op de planten gericht zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat de planten voldoende licht krijgen, ook zullen de planten beter opvallen wanneer ze verlicht worden. Daarnaast moet een groene wand op kantoor voldoende water krijgen. Vaak hebben groene wanden op kantoor een speciale af- en toevoer. Hierdoor is het eenvoudig om te planten goed te verzorgen.