Een epoxy vloer handig met huisdieren

Ik had laatst een ervaring met mijn huisdier! Veel mensen met een huisdier zullen zichzelf in deze situatie herkennen, maar ik had zelf dus nog nooit een kat gehad. Het leek me een goed idee om deze te nemen sinds ik al een tijd uit huis was bij mn ouders en eerlijk gezegd voelde ik mij een beetje alleen. De meeste mensen in series nemen dan een kat, dus waarom ik niet? Ik besloot het beestje op te halen bij een asiel, gezien die al vol genoeg zitten. Het is echt zonde om een kat te kopen via marktplaats, die beesten zijn er in overvloed en vaak zijn die in het asiel een stuk meer in nood van hulp. De nare ervaring heeft vrij direct met de kat te maken. Ik zag haar zielig in een hoekje zitten in het asiel en besloot haar te nemen. Toen ze bij me thuis kwam besloot ik haar gelijk een naam te geven: Doos. Het probleem van de poes bleek pas een paar dagen later. Ik ben zelf een net persoon, maar Doos vond het nodig om elke beker die ik neerzette om te gooien. Mijn vloer is niet de makkelijkste vloer om schoon te houden, dus wat doe je daaraan?

De betonnen ontdekking

In het begin probeerde ik mijn bekers vast te zetten met tape aan de onderkant, maar dat bleek ook niet te werken. Doos had een ongeëvenaarde vastberadenheid om elke beker vocht om te gooien. Dus besloot ik te kijken naar alternatieve vloeren. Op dat moment lag er tapijt in mijn huis, maar dat moest er natuurlijk uit. Welke vloer moest daarvoor in de plaats komen? Gek genoeg ontdekte ik dat onder het tapijt een betonnen vloer lag die zonder enige vorm van opmaak er al heel mooi uit zag. Na een week met de betonnen vloer geleefd te hebben ontdekte ik waarom mensen de vloeren graag verder behandelen. Beton nam vloeistoffen goed op en verkleurde waar Doos een beker omgooide.

Doos bestendig

Ik besloot me in te lezen over manieren waarop je vloeren kon beschermen tegen dit soort kleine deugnieten. Al snel kwam ik erachter dat je epoxy kon gebruiken om je vloer te beschermen. Een epoxy vloer bestaat uit een normale vloer waar je een laag epoxy aan toevoegt en vervolgens laat uitharden. De laag epoxy is lichtdoorlatend dus je ziet je mooie betonnen vloer er nog steeds onder, maar dan zonder de vochtabsorberende functie! Mocht u ook huisdieren hebben die graag uw bekers omgooien dan is dit misschien dé oplossing. Ik weet dat trainen ook zou werken, maar Doos was al oud en ik was te gehecht aan haar om haar weg te doen.