De kenmerken van een visgraat vloer in huis

visgraat vloer

Ben jij benieuwd wat nou precies de kenmerken van een visgraat vloer zijn? Of ben jij bezig met het oriënteren naar een nieuwe vloer? Schroom dan niet en lees snel verder. In deze blog worden namelijk te kenmerken van een visgraat patroon beschreven.

Wat is een visgraat vloer?

De naam verraad het eigenlijk al een beetje. Een visgraat vloer is namelijk een patroonvloer die doet denken aan de vorm van een visgraat. Een visgraat wordt trapsgewijs gelegd met planken. Naast de visgraat heb je ook nog een de hongaarse punt vloer. De hongaarse punt vloer lijkt een beetje op het visgraat patroon. Echter worden bij de hongaarse punt vloer de planken boven elkaar precies op elkaar gelegd.

visgraat vloer

Waarom een visgraat patroon?

Visgraat patronen op de vloer waren vroeger eigenlijk alleen maar te vinden in luxe en grote huizen. Het leuke is dat tegenwoordig dit soort vloeren betaalbaarder gemaakt zijn. Dit komt doordat deze vloeren in verschillende materialen gelegd kunnen worden. Hierdoor is de visgraat en ook de hongaarse punt vloer geschikt voor iedereen. Daarnaast zijn is het visgraat patroon geschikt voor een modern interieur maar ook voor een klassiek of landelijk interieur. Ook kun je de visgraat ontwerpen naar je eigen stijl, je kan de kleuren en de grote van de planken kiezen. De 60 graden hoek blijft wel altijd hetzelfde om zo het patroon te behouden. Naast deze keuzes kun je ook nog keuzes maken uit een glans of matte vloer en met of zonder groef.

Wat maakt een visgraat patroon speciaal?

Een vloer zelf leggen is natuurlijk best een klus, maar moet je nagaan in een soort visgraat vorm. Dit is een meer precies klusje waar meer tijd in gaat zitten. De moeilijkheidsgraad voor het leggen van een trapsgewijs patroon is een reden waarom mensen er niet voor kiezen, maar dit maakt het dus juist extra speciaal om er wel aan te beginnen of het leggen uit te besteden. Een visgraat patroon is namelijk stijlvol en geeft veel sfeer aan je huis. Ook kan een visgraat patroon gezien worden als tijdloos gezien deze vloer al eeuwen een trend is.