Betonvloer storten door experts

betonvloer storten

Het gebruik van beton voor vloeren wordt steeds populairder en dat is dan ook niet zo gek. Het vereist weinig onderhoud en als het eenmaal is afgewerkt gaat het je hele leven lang mee. Daarnaast is geen enkele betonvloer storten hetzelfde waardoor jouw vloer dus uniek is. Dat maakt iedere woonkamer een unieke plek. Maak daarom vandaag nog een afspraak een kies jouw vloer.

betonvloer storten

Het leggen van de vloer

Er komt bij een betonvloer storten het een en al kijken. Zo moet jij enkele voorbereidingen verrichten voordat het kan beginnen. Je moet namelijk er voor zorgen dat de woonkamer helemaal leeg is, maar dat spreekt voor zich. Daarnaast moet je de muren afplakken zodat er geen beton op komt en zodat ze niet beschadigen. Ook moet de oude vloer eruit gehaald worden zodat er plek is voor het beton. Dit kan je zelf doen, maar dit kan je ook laten doen. Als alle voorbereidingen zijn verricht dan wordt het beton gestort. Door een lange en flexibele slang kan het beton overal in het huis gestort worden waar jij maar wilt.

Het afwerken van de vloer

Als het beton is gestort dan begint het vlinderen. Door het vlinderen zakken zwaardere delen beton naar de bodem en krijg je een egale en gladde bodem. Wanneer jij een kleur wilt in je vloer wordt dat tijdens het vlinderen aangebracht. Dit is natuurlijk niet verplicht. Na ongeveer twee dagen kan je op de vloer lopen. Wanneer het dus droog is wordt de vloer nog geschuurd of gepolijst. Ook wordt er nog een beschermlaag aangebracht op de vloer die er voor zorgt dat de vloer vuilbestendig is. Het hele proces van een betonvloer storten tot het afwerken kost ongeveer een werkweek. Het is dan ook zeker aan te raden. Ga daarom vandaag nog langs in een showroom en laat je verrassen door de mogelijkheden van beton.