Behang: ken de voordelen van het gebruik van dit element in de decoratie

Decorette Middelburg

Wanneer men denkt aan het vernieuwen van het decor van het huis, stelt men zich onmiddellijk een reeks ongemakken en uitgaven voor, vooral als het doel is de kleuren en texturen van de muren te veranderen. Er is echter een veel praktischer alternatief, en dat is behang.

Met behang kunt je het hele huis vernieuwen zonder vuil of grote werken. Bovendien krijgt je interessante en gedifferentieerde effecten met veel toegankelijker waarden, en een eenvoudige installatie. Om je te helpen de redenen voor het gebruik van dit element in jouw woninginrichting beter te begrijpen, presenteren wij je enkele voordelen die deze bron zo praktisch en efficiënt maken. Bekijk ze!

Praktische toepassing

Natuurlijk moeten de muren worden voorbereid om het behang te ontvangen, vrij van onvolkomenheden zoals gaten en scheuren. Toch is het aanbrengen ervan veel praktischer en schoner dan bijvoorbeeld schilderen of texturiseren.

Bij Decorette Middelburg kunt je terecht voor diverse maten en modellen. Je moet de te bedekken oppervlakte berekenen om te weten hoeveel rollen er nodig zullen zijn. Indien het behangpapier bedrukt is, moet je ook rekening houden met de snippers die nodig zijn om de prints op de naden aan te brengen, die meestal ongeveer 20% meer papier verbruiken.

Decorette Middelburg

Gemakkelijk te verwijderen of te vervangen

Wanneer de muur met behang is bedekt, is hij meestal beter beschermd en dus klaar om een nieuwe bekleding te krijgen wanneer de huidige wordt verwijderd. Behalve in zeer specifieke gevallen, zoals bij infiltraties, verloopt de uitwisseling veel sneller dan bij elk ander type wandbekleding. Dus als je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige metamorfose, vindt je bij Decorette Middelburg de perfecte optie om jouw huis een nieuwe look te geven!

Eenvoud voor onderhoud en reiniging

Het schoonmaken en conserveren van behang is veel eenvoudiger dan van een geverfde muur, omdat het, afhankelijk van het gekozen type, geen vuil absorbeert. Sommige soorten behang hebben een satijnachtig oppervlak dat zelfs geen stof vasthoudt, en zijn ideaal voor gebruik in omgevingen die worden bezocht door mensen die aan ademhalingsallergieën lijden. Maar welk materiaal je ook kiest, een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om jouw muren schoon te houden.