Geurchips als cadeau geven

Een cadeauset vol met geurchips is ideaal om te geven maar ook zeker om te krijgen. Met geurchips bedoelen we de kleine chips gemaakt van wax die in een brander zal smelten en waarbij een geur vrijkomt. In deze tekst gaan we kijken wat geurchips precies zijn en hoe deze werken. Ook kijken we naar de verschillende voordelen die er zijn wanneer je een lekkere geur in huis haalt door geurchips te branden.

Wat zijn geurchips?
Geurchips zijn kleine chips gemaakt van verschillende soorten was. Dit was is gemaakt van ingrediënten die er gezamenlijk voor zorgen dat de was smelt wanneer het in een brandertje gelegd wordt. Ook is er een olie toegevoegd aan de geurchips. Dit kunnen allerlei verschillende geuren zijn zoals vanille, lavendel of kaneel. De geurchips kunnen daarnaast met elkaar gecombineerd worden om nog apartere geuren te creëren. Wanneer de geurchips in de brander gelegd worden gaan ze dus smelten. De geurolie die toegevoegd is aan de geurchips komt vrij en verspreid zich door de kamer of door het hele huis wanneer er voldoende olie in zit. Geurchips zijn dus kleine waxchips die smelten wanneer ze warm genoeg worden en er voor zorgen dat er een lekkere geur verspreid. Geuren zijn goed voor iedereen. Bepaalde geuren kunnen bijvoorbeeld rust veroorzaken bij iemand waarbij andere geuren zorgen voor een gelukkig gevoel wanneer ze bijvoorbeeld een herinnering oplopen. Daarom is het ook een ideale manier om een cadeau aan iemand te geven.

Wat is een geurbrander?
Zo’n geurchip kun je het beste in een geurbrander laten smelten. Een geurbrander is een klein stenen ornament waar een gedeelte inzit voor een waxinelichtje, maar waar ook een gedeelte in zit om een geurchip in te leggen. Het waxinelichtje steek je vervolgens aan en zet je in de ruimte die er voor bedoeld is. Vervolgens leg je de geurchips in het bovenste gedeelte. Wanneer het steen van de brander hard wordt, zal ook de geurchip gaan smelten. Wanneer de geurchip gaat smelten, zul je merken dat er een lekkere geur vrij komt. 

Waarom geurchips in plaats van een geurkaars?
Het leuke aan de geurchips is dat je ze kan combineren en dat ze het maar voor 1 of 2 keer goed doen. Wanneer je iemand een kaars geeft, gaat deze langer mee, maar kunnen ze niet kiezen tussen verschillende geuren. Wanneer je een doosje met geurchips geeft, kun je per keer kiezen welke geur iemand er in wil doen. Ook kun je dus verschillende geurchips combineren waardoor je verschillende combinaties krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vanille met appel en kaneel om een soort appeltaart geur te creëren. Een ontzettend leuk cadeau dus om te geven en te krijgen ook.

Bron: 123kasten.nl