Voor- en nadelen van een tegelvloer

Wanneer je je nieuwe woning gaat inrichten heb je de keuze uit enorm veel verschillende vloersoorten die je kunt gaan aanleggen. De één houdt van een ouderwetse houten vloer, maar de ander kiest toch liever voor een tapijt- of tegelvloer. Om je te helpen met je keuze, zal ik in dit artikel de voor- en nadelen van een tegelvloer met jou bespreken.

Voordelen

Om te beginnen zien tegelvloeren er enorm mooi uit. Tegels zijn natuurlijk natuurproducten en hebben daarom een unieke uitstraling. Je hebt tegels in allerlei soorten en maten, zo heb je bijvoorbeeld Kerlite tegels, maar je hebt ook Gardenia Orchidea tegels. Hierdoor heb je voor elke soort woning wel een goede tegelvloer. Naast het feit dat de tegelvloeren er voor elke woning zijn, zijn de vloeren ook enorm hygiënisch. Doordat tegelvloeren vaak glad zijn, kan vuil zich nergens in de vloeren verstoppen. Ook zijn de vloeren eenvoudig schoon te maken met een doekje, wat water en een beetje zeep. Ten slotte zijn de tegelvloeren enorm duurzaam. Wanneer je ze goed onderhoud, kan je er voor een lange tijd van genieten.

Nadelen

Ook de tegelvloeren hebben een paar nadelen. Zo zijn de vloeren erg glad, dus moet je goed oppassen wanneer de vloeren vochtig zijn. Hiernaast kunnen de vloeren erg koud aanvoelen in de winter, waardoor je vloerverwarming nodig hebt om er met plezier op te kunnen lopen. Dit is natuurlijk een extra investering die lang niet iedereen wilt maken.