Als je de verdiepingsvloer met een spouwmuur wil verbinden dan kan je hiervoor het beste een haakanker gebruiken. Dit bevestigingsmateriaal bevestigt namelijk de verdiepingsvloer aan de spouwmuur. Maar je kan de haakanker ook gebruiken om de balken van het dak aan de muur te verbinden of gebruiken voor andere klussen. De haakankers is van staal en heeft een kromming. Zorg ervoor dat je de juiste haakanker voor de klus uitzoekt om zo te zorgen voor een veilige verbinding tussen bijvoorbeeld de balk en de muur. Bij Bevestigingsexpert vind je een ruim assortiment aan haakankers, zodat je altijd de juiste haakanker voor jouw klus kan vinden.

Haakanker monteren

Het monteren van een haakanker is vrij eenvoudig en kan in een aantal stappen gedaan worden. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de gaten in de materialen, die aan elkaar vast moeten, alvast aftekent. Vervolgens boor je hier gaten in met een steenboor en draai je alvast de pluggen uit de bouten. Vervolgens plaats je de pluggen in de gaten en kan je de haakanker bevestigen. Daarna draai je de bouten in de pluggen en kan je eventueel de kogeltjes in de inbusopening slaan om te voorkomen dat de haakanker losdraait. Tot slot monteer je de beschermkap. Volg goed de instructies op, die Bevestigingsexpert levert bij het verzenden van de haakankers.

Assortiment haakankers

Er zijn bij Bevestigingsexpert verschillende haakankers te vinden, zodat de juiste er altijd tussen zit. Je hebt keuze uit een haakanker met een diameter van 12, 16 of 24 millimeter. Vervolgens kan je kiezen uit een lengte van 300, 400 of 500 millimeter. Alle haakankers zijn van staal en zijn verzinkt. Je ziet online meteen in een handig overzicht welke haakanker je nodig hebt door de benodigde specificaties te selecteren. Als de haakankers op voorraad zijn dan kan je ze zelfs de volgende dag nog ontvangen. Zo kan je snel aan de slag en de haakankers monteren.