Deze pvc merken kun je uit kiezen

pvc merken

Er zijn talloze merken die pvc vloeren ontwikkelen. Dit type vloer is namelijk ongekend populair. Gek is dat niet: pvc is stevig, makkelijk te bewerken en gaat jaren mee. Door dat grote aanbod aan pvc zijn er echter ook vloeren die van mindere kwaliteit zijn en waar je dus niet lang mee doet en misschien zelfs spijt van gaat krijgen. Welke pvc merken wel de moeite waard zijn? Dat ontdek je hier.

pvc merken

Wat is pvc eigenlijk?

Pvc is een afkorting voor een bepaald soort kunststof. Het heet voluit polyvinylchloride, systematische naam polychlooretheen, en is een veelvuldig toegepaste thermoplast die ontstaat na polymerisatie van het monomeer vinylchloride. De scheikundige kant ervan is tamelijk ingewikkeld en hoef je helemaal niet te begrijpen. Wat je wel moet weten is dat pvc heel stevig is. Een vloer van pvc kan letterlijk tientallen jaren meegaan als je er goed mee omgaat. Het is daarmee veel duurzamer dan andere natuurlijke materialen. Je hoeft de vloer immers niet vaak te vervangen. Daarnaast is pvc makkelijk te bewerken. Je kunt de textuur en kleuren aanpassen naar wat je dan ook maar wil. Dat betekent dat er pvc vloeren zijn die heel erg lijken op houten planken, maar het niet zijn.

De voordelen van natuurlijk materiaal

Met een pvc vloer haal je dus alle voordelen van een natuurlijk materiaal in huis, maar dan zonder de lasten. Een echte houten vloer is namelijk duur om te onderhouden en moet je goed schoon houden, het liefste elke dag. Pvc is een minder veeleisend materiaal. Je moet natuurlijk alsnog stofzuigen en af en toe dweilen om de vloer mooi te houden, maar de hele boel elk jaar in de lak zetten is niet nodig. Dat scheelt weer.

Pvc merken

Er zijn een aantal pvc merken die veel verkocht worden dankzij uitzonderlijke kwaliteit. Die merken zijn:

  • coretec
  • mflor
  • therdex
  • Moduleo

Natuurlijk is het aanbod nog veel groter dan dit. Op dit moment zijn de bovengenoemde merken echter een paar van de meest verkochte.