De donkere maanden van het jaar zijn de perfecte tijd om in een luie stoel te gaan zitten met een goed boek. Om een ​​gezellige sfeer te creëren is een goede leeslamp een must. Maar wat is nu precies een goede leeslamp? Waar moet je op letten? We leiden je door 3 eenvoudige stappen om de perfecte leesgenoot te vinden.

Kies het juiste licht

Licht is misschien wel het belangrijkste element bij het kiezen van een leeslamp. Het moet bij voorkeur rechtstreeks naar de boek worden geleid. Je ogen zullen minder snel moe worden als de tekst goed verlicht is.

Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een verstelbare lamp met helder licht. Dit zal het licht precies richten waar je het wilt hebben.

Waar ga je lezen?

Om de juiste lamp te kiezen, moet je eerst jouw favoriete leeshoekje vinden. Lees je graag in bed? Glijdt je liever comfortabel in de stoel? Of ga je op kantoor zitten? Hoe je ook leest, elke situatie vraagt ​​om een ​​ander type lamp.

Als we aan leeslampen denken, denken we meestal aan staande lampen met neerwaarts licht, maar ook kleinere modellen kunnen van pas komen. Daarnaast zijn het prachtige objecten om jouw interieur functioneel en esthetisch tot leven te brengen.

In bed

Om in bed te lezen heb je verschillende mogelijkheden. Heb je een groot nachtkastje? Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een decoratieve lamp . Wil je ruimte besparen, kies dan voor een verstelbare leeslamp die je aan de muur kunt bevestigen. Of laat je creativiteit de vrije loop en kies voor een lage hanger.

In de woonkamer

Heb je een gezellige leeshoek ingericht in de woonkamer? Of zit je liever rustig op de bank? In dit geval is de lamp Classic vloer bij weinig licht ideaal voor jou. Sommige staande lampen hebben zelfs twee lichtbronnen: een die een gedempt licht verspreidt, en een andere die dienst doet als verstelbare leeslamp.

Aan je bureau

Als je veel aan je bureau leest, is een goede bureaulamp essentieel. Een bureaulamp zorgt voor intensere en flexibelere verlichting, waardoor je altijd in een goed verlichte ruimte kunt werken.

Wat is jouw stijl ?

Uiteraard is naast het praktische aspect ook het esthetische aspect belangrijk bij de keuze van jouw nieuwe leeslamp. Of je nu kiest voor een lamp met een strak design , een kleurrijk model of een sobere witte of zwarte armatuur, bij vele lampenspecialisten vind je zeker een leeslamp die bij je interieur past.