Wil je de volgende stap zetten en eindelijk je huis verkopen zonder een makelaar in te huren? Dat kan! Lees gauw verder welke stappen je kunt ondernemen om zelf je huis te verkopen. 

Huis verkopen

Het is vanzelfsprekend dat het eerste waar je aan denkt het inhuren van een makelaar is als je op het punt staat om je huis te verkopen. Zij beheersen namelijk de skills en hebben de expertise om het proces in gang te zetten en uiteindelijk ook af te ronden. Dit helpt jou ook natuurlijk aangezien het een stuk minder stress is omdat je dus wordt geholpen bij de verkoop van je huis. Echter is het zo dat het inhuren van een makelaar niet altijd even soepel verloopt. Het is namelijk zo dat de vraag enorm hoog is en dus komen er ook lange wachttijden bij kijken én ook hoge kosten. Maar, daar hebben we tegenwoordig ook een oplossing voor, namelijk: zelf je huis verkopen.

Het zelf verkopen van je huis heeft een aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om zelf de bezichtigingen inplannen met de potentiële kopers van je huis. Zo kun je persoonlijk met de klant afspreken wanneer het uitkomt, of het nu doordeweeks in de middaguren of avonduren is of in het weekend. Op deze manier ben je niet afhankelijk van de makelaar die zelf al een drukke agenda is en dus zo al gauw een aantal weken moet wachten tot er een afspraak plaats kan vinden. Bovendien is het ook leuk als je zelf de rondleidingen kan geven tijdens de bezichtigingen. Dit maakt het natuurlijk persoonlijker aangezien je er hebt gewoond en al heel wat hebt meegemaakt in dat huis. Overigens is het ook makkelijker om de vragen van de klanten te beantwoorden over bijvoorbeeld de sfeer van de buurt en de omgeving en hoe je dit zelf hebt ervaren in de tijd dat je er hebt gewoond. 

Eén van de belangrijkste voordelen is waarschijnlijk wel het feit dat je kosten kunt besparen voor het inhuren van een makelaar door zelf je huis te verkopen. De kosten kunnen namelijk al gauw oplopen tot duizenden euro’s en dit geld kun je zeker goed gebruiken als je gaat verhuizen! 

Professionele hulp

Zijn er toch nog onzekerheden over het proces van de verkoop van je huis en heb je ook nog enkele twijfels? Dan kun je nog altijd contact opnemen met een makelaarsbureau zoals bijvoorbeeld de Huizenbank. Wat fijn is, is dat je kunt aangeven tegen welke zaken je aanloopt en aan de hand daarvan kunnen zij een pakket opstellen met de diensten die jij wilt dat ze gaan verlenen. Toch nog goed opgelost!