Verschillende soorten kunstgras voor verschillende doeleinden

Kunstgras is kunstgras, toch? Nou, er zit eigenlijk nog best wel verschil tussen. Er bestaan zoveel soorten kunstgras die geschikt zijn voor allemaal andere doeleinden. Kunstgras dat perfect is voor in je tuin, kan ongeschikt zijn als sportveld. Wanneer je een kunstgras aanbieding koopt moet je dus met veel factoren rekening houden. Je hebt waarschijnlijk ook wel andere doelen voor je kunstgras, dus laten we ze eens langsgaan en kijken waar je op moet letten.

Gazon

Wil je graag kunstgras aanleggen voor de sier? Ben je niet van plan om er hevig op te gaan sporten? Dan is het belangrijk dat het gras lekker zacht aanvoelt en er zo realistisch mogelijk uitziet. Tuurlijk moet het ook zoveel mogelijk gebruiksvriendelijk zijn. Kunstgras hoef je niet vaak en intensief te onderhouden, dus ideaal als je niet echt groene vingers hebt!

Huisdieren en kleine kinderen

Als je een huisdier of kleine kinderen hebt, dan weet je dat ze graag rossen en druk in de weer zijn. Als je hier mee te maken hebt, moet je dus rekening houden met de veiligheid van het gras. Ook kunstgras moet zich natuurlijk aan bepaalde richtlijnen houden. Een Europese norm die je kunt controleren is bijvoorbeeld de EN71-3 NEN-norm. Met deze norm wordt de veiligheid van speelgoed gecontroleerd. Wees dus zorgvuldig met kiezen.

Sport

Als je een kunstgrasveld wilt aanleggen omdat je er op wil sporten, zul je ook rekening moeten houden met een aantal dingen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het gras terug veert. Je wilt natuurlijk niet dat je gras al na een tijdje helemaal plat is en ook plat blijft. Kunstgras gebruikt voor sportvelden ziet er vaak ook minder sierlijk uit, dus wees je daar van bewust!

Voordelen van kunstgras

Maar waarom zou je eigenlijk kunstgras nemen als je ook de real deal zelf kan planten? Dit is zeker waar voor sommige mensen. Als je groene vingers hebt en graag echt gras wil, kan dat natuurlijk, maar dan moet je het gras ook goed zelf onderhouden. Velen hebben daar geen tijd voor of willen dit simpelweg gewoon niet doen. Dan is kunstgras ideaal. Onderhoudsarm, en bijna niet van het echt te onderscheiden! En grasmaaien is dan natuurlijk ook verleden tijd.

Kunstgras aanleggen lijkt makkelijk. Kies gewoon wat gras uit! Maar, er komt blijkbaar dus veel meer bij kijken. Weet dus goed waarvoor je kunstgras wilt aanleggen voordat je een keuze maakt.