Met deze tips maak je je tuin zomerklaar

Het is dan wel nog steeds winter, maar dat betekent niet dat we niet alvast mogen fantaseren over de lente en zomer volgend jaar. Met name hoe je de tuin gaat inrichten. Want zoals het er nu naar uit ziet, zijn we voorlopig nog wel even zoet met het corona virus. Het zal nog wel wat duren voordat we weer volop vakanties kunnen boeken naar verre tropische oorden. Dus dan kun je er maar beter voor zorgen dat je tuin er dit voorjaar tiptop uit ziet, zodat je lekker kunt genieten van het Hollandse zonnetje. In dit artikel delen we een aantal tips om je tuin gezellig en zomerklaar te maken.

Een loungehoek

Bij een gezellige tuin hoort natuurlijk een fijne zithoek. Eentje waar je lekker kunt loungen en genieten van een glas huisgemaakte limonade en een boekje. Een fijne zithoek richt je in met het juiste tuinmeubilair. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele tuinbank met vrolijke kussens en een fleece dekentje of twee voor in de avonden. Je kunt je tuin loungehoek inrichten als een tweede woonkamer door er een koffietafeltje neer te zetten waar je hapjes op kunt stallen als je bezoek hebt. Een leuke toevoeging aan je outdoor woonkamer is een regisseursstoel. Deze komen in verschillende vrolijke kleuren en geven je tuin een hippe en gezellige uitstraling. En wat een regisseursstoel ook zo handig maakt, is dat je deze gemakkelijk kunt inklappen en opbergen als je hem niet gebruikt!

Zomerse etentjes buiten

Er is in de zomer niets zo gezellig als lekker in de tuin eten. Of je nu met de barbecue in de weer gaat, of andere lekkere gerechtjes maakt, voor buiten in de tuin heb je natuurlijk een eettafel nodig. Als je iemand bent die graag mensen thuis ontvangt, of een groot gezin hebt, dan is een langere tafel waar iedereen aan kan schuiven een goed idee. Wil je de tafel echt leuk dekken? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je een vrolijk gecoat tafellinnen gebruiken en de tafel versieren met bloemen en kaarsen voor extra sfeer.

Sfeerverlichting voor de avond

Zodra de avond valt, kun je de tuin extra gezellig en sfeervol maken door gebruik te maken van verschillende lichtbronnen. Je kunt hiervoor werken met kaarslicht en lampionnetjes, maar je kunt ook lichtbollen op de grond leggen op verschillende plekken in de tuin. Dit zorgt ook voor een leuk effect. Als je je tuin echt een romantische sfeer wilt geven, dan is het altijd een leuk idee om stringverlichting op te hangen. Hiermee zorg je voor een echt festival sfeertje in je eigen tuin!