Exotische palmbomen, een zuidelijke flair op onze breedtegraden

Veel mensen werken maandenlang om te ontspannen onder een prachtige palmboom voor een paar dagen of weken in zuidelijke landen als Spanje.

De droom van palmbomen in hun eigen tuin is waar maar weinig mensen aan denken. Er wordt tenslotte aangenomen dat deze planten alleen inheems zijn in warme gebieden. Verkeerde gedachte: er zijn rassen die erg robuust zijn en ook vorst kunnen verdragen. Sommige palmboom buiten variëteiten zijn winterhard tot min 23 graden Celsius, sommige olijfbomen tot min 20 graden Celsius. Met een beetje bescherming kunnen zelfs agavesoorten en bananenbomen de Hollandse winter overleven.

Algemeen koopadvies voor een palmboom buiten

Om een ​​palmboom in zijn volle schoonheid te laten zien, moeten amateur-tuinders de juiste palmboom buiten kiezen. Dat start met de delicate aanschaf ervan. Een blik in het tuincentrum of de bouwmarkt maakt al snel duidelijk dat het aanbod klein is. De weinige bestaande exemplaren zijn ook relatief duur. Gelukkig zijn er kwekers die gespecialiseerd zijn in deze exotische soorten. In onze online shop vinden geïnteresseerden een grote keuze aan exotische soorten die van uw moestuin een zuidelijk paradijs maken. Veel van de palmbomen die in de online winkel verkrijgbaar zijn, zijn in geen enkele andere winkel te vinden.

Daarbij worden deze reuzen bij u thuis geleverd, dat is weer een zorg minder!

Op reis in eigen tuin

Wie een huis met tuin bewoont, bevindt zich in een luxe positie. Dan kunt u uw eigen oase creëren met een eigen exotische tuin. Naast een palmboom buiten, vindt u in onze shop heel wat tropische kamerplanten die tijdens de zomer buiten kunnen. Zo kun je elk hoekje van de tuin versieren. Ook druivenranken doen het goed. Vooral als ze kunnen klimmen op een pergola bijvoorbeeld. Als u houdt van bonte kleurtjes , dan kan je ook een Bougainvillea planten of een citrusvrucht. Deze laatste brengt trouwens nog een heerlijk geurtje met zich mee!