Alles over raambekleding in je huis.

Raambekleding omvat verschillende soorten decoratieve en functionele producten die worden gebruikt om ramen te bedekken. Deze bekledingen dienen verschillende doelen, zoals privacy, lichtregulering, isolatie, geluidsreductie en decoratie. Er zijn talloze opties beschikbaar als het gaat om raambekleding, variërend van klassieke tot moderne stijlen, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en patronen. Bij het raambekleding kopen heb je veel verschillende soorten

Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten raambekleding:

  1. Gordijnen: Gordijnen zijn stoffen panelen die aan de bovenkant van een raam worden bevestigd en naar beneden hangen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, zoals katoen, linnen, zijde en polyester, en kunnen worden gevoerd voor extra privacy en isolatie. Gordijnen kunnen worden geopend of gesloten met behulp van gordijn roede, rails of ringen.
  2. Jaloezieën: Jaloezieën bestaan uit horizontale of verticale lamellen die kunnen worden gekanteld om licht binnen te laten of te blokkeren. Ze zijn meestal gemaakt van hout, aluminium, vinyl of kunststof. Jaloezieën bieden een goede controle over de hoeveelheid licht en privacy, en ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de gewenste positie.
  3. Rolluiken: Rolluiken zijn harde bekledingen die aan de buitenkant van het raam zijn bevestigd. Ze kunnen worden opgerold om het raam volledig te openen of te sluiten. Rolluiken bieden extra beveiliging, isolatie en geluidsreductie. Ze zijn meestal gemaakt van aluminium, staal of kunststof en kunnen handmatig of elektrisch worden bediend.
  4. Shades: Shades zijn soepele, opvouwbare raambekledingen die vaak van stof zijn gemaakt. Ze kunnen worden opgetrokken of neergelaten om het licht te regelen en privacy te bieden. Er zijn verschillende soorten schades, zoals roman shades, roller shades en plissé shades, die variëren in stijl en bedieningsmechanisme.
  5. Shutters: Shutters zijn vaste of verstelbare panelen met horizontale lamellen die aan de binnenkant van het raam worden bevestigd. Ze worden meestal gemaakt van hout, kunststof of composietmaterialen. Shutters bieden zowel privacy als lichtregulering en kunnen een decoratief element toevoegen aan een ruimte.
  6. Voile: Voile is een dunne, doorschijnende stof die vaak wordt gebruikt in combinatie met andere raambekleding, zoals gordijnen. Het biedt een zachte uitstraling en zorgt voor privacy terwijl het licht wordt gefilterd.

Moderne opties

Bovendien zijn er moderne opties beschikbaar bij www.somfy.be, zoals elektrisch bedienbare raambekleding met afstandsbedieningen of slimme systemen die kunnen worden aangesloten op een domotica systeem voor geautomatiseerde bediening.