Twee tips voor onderhoud van stopcontacten

Onderhoud van stopcontacten voorkomt storingen die in de toekomst tot kostbare reparaties kunnen leiden. Vooral wanneer u een huis heeft dat wat ouder is dan het nieuwbouw project om de hoek is het belangrijk om uw stopcontacten en de bedrading op tijd te laten vervangen, voordat het uitgroeit tot een groter probleem, zoals brand. Volg deze twee tips om er zeker van te zijn dat uw vaak over het hoofd heeft gezien, zodat uw stopcontacten in perfecte staat blijven. 

Vaak testen 

Maak maandelijks een vaste afspraak met uzelf om elk stopcontact in uw huis te testen op veiligheid. Zo kunt u periodisch bijhouden hoe elk stopcontact ervoor staat in uw huis en kunt u op tijd het stopcontact vervangen mocht dit nodig zijn. Goedkope outlet testers kunnen worden gekocht bij elke bouwmarkt. Als u de tester in elk stopcontact aansluit, geven de lichten eventuele problemen met het individuele stopcontact aan. Het vroeg vangen van een probleem kan de kans drastisch verminderen op een brand of de ontwikkeling van een groter elektrisch probleem. Neem het testen van uw stopcontacten niet op als een lichte taak.

Vervang oude bedrading 

Zodra beschadigde en versleten bedrading is ontdekt, onmiddellijk vervangen. Dit proces is meestal zeer eenvoudig. Als u meer gecompliceerde problemen heeft of veel stopcontacten problemen hebben is een gekwalificeerde professionele elektricien de beste optie, want die kan veilig het werk uit voeren. Niet beknibbelen op onderdelen Er zijn veel gevallen waarin het beter is om een goedkoop product te kopen, maar vervangende onderdelen voor uw stopcontacten is geen plek om aan een budget te denken. Dit kan u namelijk later het hoofd kosten. Kies onderdelen die zijn gecertificeerd door een erkende veiligheids certificeringsinstelling, zoals die van Schneider Electric. De uitgebreide tests die de onderdelen van Schneider Electric ondergaan kunnen de zekerheid bieden dat ze volkomen veilig zijn.