Met deze tips richt je een inspirerende werkplek in

Als dit jaar ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat bedrijven prima draaiende gehouden kunnen worden door personeel dat vanuit huis werkt. Dit jaar zal in de boeken gaan als het jaar dat thuiswerken het 9-5 kantoorleven heeft vervangen. Veel bedrijven hebben dit jaar zelfs ingezien dat een groot kantoorpand met hoge maandelijkse huur helemaal niet nodig is.

Ben jij dit jaar een thuiswerker geworden? Hoe ziet jouw thuiswerkplek er uit? Als je vanuit huis werkt, is het belangrijk dat je een goede, georganiseerde plek voor jezelf hebt waar je kunt zitten werken. Een thuiskantoor als het ware. Kan je wel wat tips gebruiken voor het inrichten van een fijne thuiswerkplek? Lees dan gauw verder.

Richt een aparte ruimte in

Een fijne thuiswerkplek is belangrijk voor de productiviteit. Het is het beste als deze werkplek een beetje gescheiden is van je leefomgeving waarin je normaal gesproken komt om te ontspannen. Als je de ruimte hebt, dan is het ideaal als je een aparte ruimte inricht als thuiskantoor. Dat geeft dan toch een beetje het gevoel alsof je naar je werk gaat, in een aparte kamer waarvan je de deur dicht kunt doen en je af kunt zonderen van de rest van het huis. Heb je die ruimte niet, dan is het aan te raden om in ieder geval een hoek in de woonkamer vrij te maken voor een werkplek. Je zou bijvoorbeeld een hoekbureau kunnen neerzetten tegen de wand, zodat je niet afgeleid wordt door wat er in de woonkamer gebeurd.

Een goede bureaustoel

Als je vanuit huis werkt en je maakt lange dagen, dan is het belangrijk dat je op een goede stoel zit. Als je de hele dag aan de keukentafel zit te werken, dan zul je dat na een tijdje misschien wel voelen in je rug. Een goede bureaustoel is daarom belangrijk. Het liefst eentje die je kunt verstellen, zodat je hem aan kunt passen aan jouw lengte om jouw houding te ondersteunen.

Maak je werkplek inspirerend

Vind je de inrichting op kantoor normaal gesproken heel saai en alles behalve inspirerend? Als je thuis je werkplek inricht, betekent dat dat je deze ruimte helemaal kunt inrichten zoals je zelf wilt. Niks geen systeemplafonds of kasten vol met mappen en dossiers. Jouw werkplek dient jouw productiviteit en creativiteit een boost te geven. Richt het daarom in zoals jij vindt dat het voor jou werkt. Versier je werkplek met mooie kunst aan de muur en planten om je heen. Inspirerende quotes hier en daar kunnen ook goed werken. Maak je werkplek zo aantrekkelijk mogelijk voor jou, zodat je 's ochtends met plezier "naar je werk" gaat!