Tip: koop een hangmat standaard

Het is een van de beste uitvindingen van de afgelopen jaren en het heeft de hangmat een sterkere positie gegeven. Met de hangmat standaard kun je simpelweg veel meer en kun je overal gebruik maken van de hangmat, die je ook gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het is niet zo verrassend dat je steeds vaker hangmatten op het strand ziet bijvoorbeeld. Dat heugelijke feit hebben we te danken aan de standaard. 

Om die reden zie je de hangmat ook veel vaker op bijvoorbeeld het strand

Heb jij in het verleden ook wel eens gezocht naar twee punten waartussen de hangmat opgehangen kon worden? Want zonder twee bevestigingspunten, kan je geen gebruik maken van deze mat. Met de hangmat standaard is dat probleem opgelost. Je zet de hangmat nu overal neer, waar je maar wilt. Omdat de standaard vaak inklapbaar is, is het meenemen nu zeer gemakkelijk. Het resultaat hiervan zie je vaak op het strand en op de camping. Want nooit eerder zag je zoveel mensen in een hangmat liggen als dat tegenwoordig het geval is.

Je valt zo eerder in slaap en slaapt ook dieper

Het is zeer de moeite waard om een hangmat standaard aan te schaffen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het gebruik van een hangmat gezondheidsvoordelen biedt. Zeker als het de kwaliteit van slapen betreft ben je met een mat in een standaard beduidend beter af. Onderzoek wees uit dat je wanneer je gebruik maakt van een hangmatstandaard, je gemiddeld genomen eerder in slaap valt en ook eerder in diepe slaap geraakt. Ook slaap je gedurende de nacht langer in diepere toestand. Op die manier laat jij je hersenen meteen op de best mogelijk wijze resetten. En dat betekent dat je ook geestelijk op de beste denkbare manier tot volledige rust komt.

De stijging van de verkoop van hangmatten verklaard

Dit onderzoek en de ontwikkeling van de hangmat standaard hebben ervoor gezorgd dat de belangstelling voor de hangmat enorm is toegenomen. Zeker ook ouders van baby’s kunnen overigens baat hebben bij de hangmat, net als jonge kinderen. Zeker mensen die te kampen hebben met slapeloosheid varen wel bij het slapen in de mat in standaard. Dat wisten we eigenlijk al, het bewijs is nu ook geleverd. Met de standaard is de mat nu veel gemakkelijker in gebruik en daarmee is de stijging van de verkoop van hangmatten verklaard.

Hangmat standaard? Diagonale lighouding, drukpunten en perfecte ondersteuning

Je hebt overigens wel veel te kiezen als je ook besluit voor de hangmat standaard te gaan. De standaard is er in verschillende vormen en gemaakt van diverse materialen. Het in- en uitstappen zal enige moeite kosten, maar in dit geval baart oefening echt kunst. Verder is het wel zaak rekening te houden met de ideale lighouding in de hangmat. Wellicht opvallend is dat namelijk een meer diagonale houding. Op die manier heb je namelijk geen hinder van drukpunten en weet je zeker dat je lichaam toch perfect ondersteund wordt. En dat is nou precies die situatie die je wilt bewerkstelligen.