led-verlichting

Leer wordt al lange tijd in het interieur gebruikt. Dit komt doordat leer kwaliteiten heeft die van pas komen bij spullen die vaak in gebruik zijn. Leer is namelijk duurzaam: het slijt niet snel, waardoor je lang kan genieten van leer. Daarnaast is leer ook nog eens mooi, het straalt een charme uit die andere materialen gewoonweg niet bezitten. Daarom zie je leer vaak terug in het interieur bij meubels en accessoire, maar vroeger ook in de vloer! In dit artikel lees je meer over het gebruik van leer in meubels.

Een leren fauteuil

Een fauteuil wordt vaak gezien als een comfortabele stoel waar je je hele middag lekker lang in kan luieren met een boek of op een koude dag met een kop chocomelk. Dit maakt de fauteuil tegenwoordig erg populair. Maar het zorgt er ook voor dat een fauteuil vaak wordt gebruikt, daarom is het handig om voor een leren fauteuil te gaan. Deze zal door de kwaliteit van het leer lang meegaan en tevens comfortabel zitten. Een leren fauteuil staat daarnaast ook heel mooi in verschillende interieurs, denk bijvoorbeeld aan een landelijk interieur waar natuurlijke materialen centraal staan of een industrieel interieur waar een leren fauteuil met een robuust uiterlijk eer doet aan het industriële.

Een leren bank

Een belangrijk meubelstuk dat niemand in huis kan missen is de bank. Ook de bank wordt dagelijks gebruikt en zal daardoor snel gaan slijten. Maar met een materiaal als leer zal dat niet zo snel gebeuren. Een leren bank kan in het begin vaak hard aanvoelen en stug zijn, maar door de kwaliteit van het materiaal zal het gaan vormen en wordt het leer soepeler naarmate de tijd. Een leren bank heeft echter wel veel onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het inspuiten van een leren bank, zodat het leer van de bank niet uitdroogt.
Wilt u een variatie aan leren meubilair zien? Ga dan naar ShopX voor al uw leren meubels.