De mooiste haarden van 2022

Het is heerlijk om een haard in huis te hebben. Een haard geeft een hoop warmte af. Die warmte is zo groot, dat vaak de verwarming in die ruimte uit kan. Dit bespaart je, vooral ‘s winters een hoop stookkosten. Een haard is daarnaast ook nog eens enorm gezellig. Het is altijd leuk om een knapperend vuurtje op de achtergrond te horen. Wil je weten wat de leukste haarden van haardencentrum Nederland van 2022 zijn? Lees dan snel verder!

Open haard

Een van de leukste haarden is een open haard. Een open haard is enorm mooi en het geeft de ruimte karakter. Bij een open haard zit er niets voor het vuur. Je moet het vuur zelf aanmaken met hout en het blijft branden totdat het uit is. Hierdoor is een open haard niet geschikt voor mensen met kinderen of huisdieren. Doordat er niets voor het vuur zit, geeft een open haard een heerlijke geur af. Het zelf aanmaken van het vuur is voor sommige mensen wel een groot nadeel. 

Gashaard

Vind je het niets als je zelf het vuur aan moet maken? Dan is een gashaard een betere optie. Bij een gashaard is de haard met een druk op de knop aan. Hierdoor is het ideaal om de haard aan en uit te doen. Het vuur in een gashaard kan naar wens worden aangepast. WIl je meer warmte? Dan kun je de vlam groter maken. Wordt het je allemaal iets te warm? Dan kun je het vuur eenvoudig kleiner maken. Wil je weten of een gashaard bij jou in huis kan worden geplaatst? Dan is het een goed idee om de haardenspecialist naar jouw woning te laten kijken. Hij zal je advies geven over het type haard dat het beste in jouw huis past.