Je kunt niet zonder COAX kabel

We denken er eigenlijk niet meer bij na, omdat alles in huis zo'n beetje op de wifi werkt, maar je hebt toch echt nog steeds een COAX kabel nodig om je televisie werkend te krijgen. De COAX kabel is de kabel die van de aansluiting naar je televisie loopt. Meestal vanuit de meterkast dus. En dan kan het zomaar zijn dat je een flinke COAX kabel nodig hebt om van de ene naar de andere kant van de kamer te komen. Of zelfs naar boven. Gelukkig kun je deze kabels per meter kopen. Tot wel 25 meter als het moet. Maar dat is voor in je huis wat onwaarschijnlijk.

Kan je een COAX kabel verlengen?

Jazeker! Bij je kabelaansluiting krijg je vaak een standaard maat COAX kabel. Maar wat nu als je de televisie aan de andere kant van de kamer wilt plaatsen? Dan kun je de kabel gemakkelijk verlengen. Let wel op: als de kabel langer dan 10 meter wordt, is het verstandiger om een compleet nieuwe kabel van een hoge kwaliteit aan te schaffen. Anders wordt een gezellig TV-avondje een avondje ergeren aan de storingen.

Kan een kabel te lang zijn?

Jazeker! Je wilt eigenlijk een kabel die precies op lengte is. Een klein beetje speling is wel zo fijn, maar als je meer dan een meter over hebt, dan is het aan te raden om de kabel in te korten. Dit heeft te maken met de warmte die door de kabel komt. De kabel vervoert data en dat kan warmte opleveren. Als je de kabel dan op een bosje onder je televisiekast legt, dan kan het zomaar zijn dat de kabel gaat broeien. Dat er warmte in de kabel komt die niet weg kan omdat deze is opgerold. Door een kabel op maat te maken voorkom je dit en dus voorkom je brandgevaar.

Bestel je kabels gewoon online

Iedere kabel die je nodig hebt is gewoon online te bestellen. Allemaal in dezelfde winkel. Bij iedere kabel en bij iedere stekker of plug staat precies beschreven wat de eigenschappen zijn en met welke materialen de kabel te combineren is. Ook lees je hier veel over de toepassing en de mogelijkheden van iedere kabel. Natuurlijk worden in deze online kabel shop alleen de allerbeste kabels verkocht, maar als je twijfelt tussen verschillende mogelijkheden, dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice. Zij staan voor je klaar en zullen je van het allerbeste advies voorzien.