Binnendeuren en veiligheid: welke soorten sloten en beveiligingsopties zijn er beschikbaar om je huis veiliger te maken?

Binnendeur

Binnendeuren van Deurmarkt zijn niet alleen belangrijk voor de uitstraling en indeling van jouw huis, maar spelen ook een belangrijke rol bij de veiligheid. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten sloten en beveiligingsopties die beschikbaar zijn om jouw huis veiliger te maken.

Cilindersloten

Cilindersloten zijn de meest voorkomende sloten voor binnendeuren en bieden een goede basisbeveiliging. Deze sloten werken door middel van een sleutel die het slot opent en sluit. Cilindersloten zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Hoe hoger de kwaliteit van het slot, hoe beter de beveiliging.

Meerpuntssluitingen

Meerpuntssluitingen bieden extra beveiliging door meerdere punten te vergrendelen. Hierdoor wordt het voor inbrekers moeilijker om de deur te forceren. Meerpuntssluitingen zijn verkrijgbaar met verschillende sluitingen, zoals een sleutel of een kruk.

Elektronische sloten

Elektronische sloten maken gebruik van een code of een sleutelkaart om de deur te ontgrendelen. Hierdoor hoef je geen sleutel te gebruiken en is het lastiger voor inbrekers om het slot te forceren. Elektronische sloten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, van eenvoudige cijfersloten tot geavanceerde vingerafdrukscanners.

Deurkettingen

Deurkettingen bieden een extra beveiligingslaag door de deur op een kier te zetten terwijl je nog steeds de mogelijkheid hebt om te zien wie er voor de deur staat. Daarnaast zijn deurkettingen gemakkelijk te installeren en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kwaliteiten.

Deurbalken

Deurbalken worden aan de binnenkant van de deur geplaatst en voorkomen dat de deur kan worden geforceerd. Deze beveiligingsoptie is vooral handig voor deuren die naar buiten openen. Deurbalken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen.