U staat er misschien niet bij stil, maar binnendeuren bepalen veel voor uw huis. Het heeft een groot aandeel in de sfeer en is een belangrijk detail voor het interieur. Ze bepalen waar diverse ruimtes zich bevinden en zijn tevens een weerspiegeling van uw stijl en levenswijze. Een deur van duurzaam materiaal kan bijvoorbeeld verraden dat u zich graag inzet voor een betere wereld, een kleurvolle samenstelling kan betekenen dat u houdt van gezelligheid en punitiviteit. Ze helpen u om uw huis in te richten zoals u dat wilt. Maar, de ene deur is de andere deur niet, ieder exemplaar is uniek, niet enkel op het gebied van materiaal, constructie en afkomst, maar natuurlijk ook op het gebied van uiterlijk. Al deze factoren zeggen iets over de kwaliteit van de deur, hoe weet u dat een deur voldoet aan uw eisen voor kwaliteit en u tegelijkertijd aanspreekt qua afwerking?

Het belang van een binnendeur
Veel mensen zien het slechts als bijzaak, maar de juiste binnendeur is belangrijker dan u denkt. Wanneer u een huis bezoekt zijn binnendeuren waarschijnlijk niet het eerste waar u iemand over complimenteert, mits ze heel opvallend zijn. Wanneer een deur compacter aanvoelt wekt dit vaak een ruimtelijker gevoel op.
Belangrijke factoren zijn kwaliteit en afwerking. Deuren met meer detail zult u waarschijnlijk eerder kopen dan oppervlakkigere deuren. Deuren die bijvoorbeeld voorzien zijn van een board paneel of wellicht een mooie afwerking met glas, zullen u eerder opvallen dan kale en oppervlakkige deuren. Het is belangrijk de afwerking te kiezen die bij u past, denk hierbij aan afwerking, kleuren en materiaal. Zoals net gezegd, als u iemand bent die zich inzet voor milieu, kunt u wellicht kiezen voor een deur van kunststof materiaal, als u iemand bent die houdt van natuurlijk, kunt wellicht kiezen voor een deur gemaakt van hout.
Het is belangrijk de voor en nadelen van verschillende deuren tegen elkaar af te wegen, waarom is de een goedkoper, wat heeft de een dan voor een voor- of nadelen ten opzichte van de ander?

Kwaliteit van de deur
Dan is het ook goed om na te denken over kwaliteit, welk materiaal is het meest kwalitatief, wat kan ik doen om de levensduur te verlengen zodat ik niet na een paar jaar al mijn deur hoef te vervangen? Ook is het natuurlijk handig van tevoren op te meten welke maat je nodig hebt voor de deur(en). Wanneer u al deze informatie heeft verzameld, heeft u een globale inschatting van uw wensen, hiermee kunt u naar de bouwmarkt of u kunt online met diverse programma’s een deur samenstellen!

Bron: 123verbouwen