Steeds vaker zien we tegels terugkomen in het interieur. Tegels zien er niet alleen mooi uit, maar zorgen ook voor een bepaalde sfeer en warmte. Daarbij zijn ze ook nagenoeg onderhoudsvrij. Regelmatig even afnemen met water volstaat al. Wanneer er gemorst wordt, blijven de vlekken ook niet zitten. Ze kunnen eenvoudig worden verwijderd. Bij tegels denken we vaak aan tegels voor de vloer of badkamer en dan vooral grote tegels met dezelfde kleur. Deze kleur is vaak zo gekozen dat het overal bij past, dus vaak een grijs, zwarte, beige kleur. Maar sinds kort is er ook een trend met decortegels, waar geen motief, kleur of verband te gek is. Decortegels kunnen de ruimte net dat beetje extra geven. Jouw stijl en karakter worden weerspiegeld en maken het interieur echt af. Het moet echt iets bijzonders zijn in huis. 

Decortegels

Decortegels zijn over het algemeen gemaakt van dunne lagen keramisch materiaal. Dit is een mengsel van zand, klei en andere natuurlijke substanties, hierdoor zijn ze tegen veel bestand. Ze zijn hard, sterk, hygiënisch en vuurbestendig en kunnen goed tegen water. Ze zijn er in verschillende vormen, diktes en afmetingen. Decortegels worden vooral gebruikt in de badkamer en keuken. In deze ruimtes is het namelijk erg handig om goede tegels te hebben die tegen veel bestemd zijn. Een van de populairste decortegels zijn Portugese tegels. Deze tegels staan ook wel bekend als azulejos tegels en versieren in Portugal elk oppervlak om elke hoek in de steden. Het zijn exotische decortegels in alle denkbare kleuren en patronen. Van kleurrijke patronen, zacht dessin tot aan pastelkleuren. Ze zijn zowel geschikt voor de wand als voor de vloer. Verder zijn de verschillende vormen decortegels ook erg populair. Naast vierkant en rechthoekige tegels zijn er namelijk ook vormen als hexagon, arabesque, schubben, ruiten en pentax. Met behulp van deze vormen decortegels kan ook een speels effect worden gecreëerd voor een wand of vloer. 

Zelliges tegels 

Zeliiges tegels is een ander soort decortegel dat erg populair is. Het zijn van oorsprong Marokkaanse tegels en staan vooral bekend om het kleine formaat tegels die worden afgewerkt met fraaie en glanzende kleuren. Het zijn vaak tegels van 10 x 10 centimeter met opvallende kleuren. De tegels werden van oorsprong met de hand gemaakt van klei in Marokko om daarna afgewerkt te worden met de meest fraaie en opvallende kleuren. Hierdoor was geen tegel hetzelfde wat zorgt voor een dynamische en speels effect. Zellige tegels online kopen kan bij de Tegelfabriek. Doordat zij het assortiment online aanbieden kunnen ze de tegels tegen scherpe prijzen. Met snelle levertijden door het directe contact met fabrieken en producten.