Welke verschillende soorten radiatoren zijn er?

Naast dat er een grote variatie aan radiotoren beschikbaar is, zijn er ook nog verschillende merken beschikbaar. De vraag hierbij is, wat vind jij belangrijk? Heb je een groter budget, dan kun je kijken naar de wat duurdere merken waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Maar ook voor de minder gevulde portemonnee zijn er veel mogelijkheden met een goede prijs-kwaliteit verhouding. In deze blog zetten we een aantal bekende merken voor je op een rijtje!

Henrad

De oprichter van dit toonaangevende bedrijf was Louis Hendricks. Louis Hendricks maakte naam in de verwarmingssector in 1970, in eerste instantie met de handel in stoven en haarden. Het bedrijf Henrad ontwikkelde als eerste een staalplaat radiator met een zeer hoge warmteafgifte. Tegenwoordig staat het bedrijf Henrad garant voor hoge kwaliteit. De kwaliteit is staat bekend bij een groot publiek, al geruimte tijd produceert het bedrijf meer dan 10 duizend radiatoren per dag.  

Jaga

De radiatoren van het scandinavische merk Jaga zijn steeds vaker terug te zijn in de Nederlandse woning. De radiatoren worden na 50 jaar steeds betaalbaarder, maar worden nog steeds gezien als echte design radiatoren. Daarnaast staan ze bekend om hun bijzondere, eigentijdse ontwerpen die je niet snel bij andere merken ziet. De radiatoren worden bijvoorbeeld gemaakt van staal, hout, aluminium, corian, koper en natuursteen. Ook staat Jaga bekend om hun energiezuinige oplossingen. Zo worden de traditionele systemen met een hoog energie verbruik en een hoge uitstoot van schadelijke stoffen vervangen door nieuwe systemen.

Thermrad

Thermrad radiatoren verkoopt verschillende soorten horizontale en verticale radiatoren met een geribbeld of vlak oppervlakte. Daarnaast beschikken ze over zijbekleding en een sierrooster bovenop. Ook onderscheidt Thermrad zich door de goede prijs-kwaliteit verhouding. De radiatoren zijn al vanaf 25 euro beschikbaar.

Brugman

Tot slot is ook Brugman is een bekende in de verwarmingstechniek. Brugman is bekend geworden door de constante efficiënte en innovatie die het bedrijf nastreeft. Daarnaast is het de grootste producent van radiatoren in Nederland. Er worden maar liefst 2 miljoen radiatoren per jaar geproduceerd.