Verhuizen van een stad naar een dorp, zo doet je dat.

Denk je er wel eens over na om in een totaal andere omgeving te gaan wonen? Daar ben je niet de enige in. Veel mensen zouden wel tijdelijk of voor altijd ergens anders willen wonen, van stad naar dorp of andersom, in binnen- of buitenland. De mogelijkheden zijn eindeloos. De een houdt van de gezellige, drukke sfeer in de stad, de ander geniet juist van het buitenleven in een klein dorp. Toen ik opgroeide in een grote stad en mij ouders naar een rustige omgeving wilden verhuizen vond ik dat als tiener natuurlijk maar een belachelijk idee. Want wat is er nu eigenlijk in een dorp te doen? Een stuk fietsen voordat je een paar winkels anders dan de bakker en de slager bereikt, omringd door dorpsmensen, het leek me niks voor mij. Toch heeft wonen in een dorp een heleboel voordelen, vooral de natuur om je heen. Stiekem is het heerlijk om een grote tuin te mogen inrichten.

Grote tuin

Wonen in een dorp betekent niet dat je perse een grote tuin hebt, maar als je die hebt dan is het goed er optimaal gebruik van te maken. In een dorp is het juist leuk dat allerlei dieren jouw tuin opzoeken voor wat eten, zoals vogels, konijnen, egels en vlinders. Door de tuin op te vrolijken met allerlei planten en bloemen creëer je niet alleen sfeer, maar leeft de tuin ook helemaal op. Bomen mogen in de tuin ook niet ontbreken. Een boom brengt niet alleen sfeer in de tuin, maar ook schaduw. Het is belangrijk om een fijne schaduwplek te hebben. Plant je eigen boom en onderhoud hem ieder jaar goed. Wil je er een groter project van maken? Online vindt je bijvoorbeeld een hoogwerker te koop. Met een eigen hoogwerker kun je op ieder gewenst moment de hoogte in voor optimaal tuinonderhoud.

Dorpsvoordelen

Naast dat je in een dorp dichter bij de natuur bent zijn er nog veel andere voordelen. Zo ken je de buren en is iedereen een stuk minder afstandelijk dan in de stad. Je hoeft niet verder te reizen om jouw bestemming te bereiken. Binnen no-time bereik je op de fiets de bakker, het dorpsplein en school. Je komt veel dezelfde mensen tegen en kunt dus op verschillende plekken met elkaar optrekken, wel zo gezellig. Ook staan er nooit files richting het dorp en racen er niet de hele dag bestelbusjes rond. Dit brengt de veiligheid ook ten goede. Kinderen kunnen veilig buitenspelen en zelf heb je geen last van herrie als je wilt gaan slapen.