Hoe duur is een paalrammer?

Een Paalrammer is een ontzettend handige machine waarmee verschillende klussen een stuk makkelijker worden. Met name het plaatsen van palen natuurlijk. Dit kan om verschillende palen gaan. Een paalrammer wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij het plaatsen van een schutting, omheining, door hoveniers of ook veel in de bouw. Er zijn verschillende rammers en machines op de markt dus de prijs van een paalrammer kan erg verschillen. Overweeg hierbij goed hoe geavanceerd de paalrammer moet zijn voor de bepaalde klus. Is er veel vermogen nodig? Hoe groot zijn de palen? Hoeveel inspanning wil ik zelf leveren?

De manuele paalrammer

De eerste optie voor het kopen en gebruiken van een Paalrammer is de manuele paalrammer. Deze paalrammers zijn erg handig om relatief kleine palen de grond in te krijgen door zelf de paalrammer op de paal te rammen. Hierbij zal er dus nog enige inspanning verricht moeten worden voordat de paal daadwerkelijk in de grond zit. De prijzen voor deze manuele paalrammers beginnen al bij de 50 euro voor het gereedschap. Echter zijn er ook duurdere varianten op de markt. De prijs is vaak ook afhankelijk van het gewicht van het gereedschap. Hoe zwaarder de paalrammer hoe duurder, maar ook hoe effectiever. Denk er hierbij wel nogmaals aan dat een zwaardere paalrammer ook meer fysieke inspanning vergt.

Meer gemak met een aangedreven paalrammer

Wanneer er een grotere klus op je ligt te wachten of het simpelweg niet mogelijk is om een manuele paalrammer te gebruiken zijn er nog andere opties. Een goed alternatief is de aangedreven paalrammer. Deze paalrammer is aangedreven zodat er minder fysieke inspanning nodig is en er grotere palen de grond in gewerkt kunnen worden. Deze machine heeft simpelweg veel meer vermogen en zal een hoop gemak opleveren. De prijzen voor een aangedreven paalrammer beginnen echter wel honderden euro’s. Wil je nou niet zoveel uitgeven? Geen probleem. Veel bedrijven of bouwmarkten verhuren aangedreven paalrammers zodat jij niet meteen een grote aankoop hoeft te doen. Ideaal dus.