Waar moet je op letten bij het kopen van een bootmatras?

De zomer is weer officieel begonnen. Dit betekent dat veel mensen het water gaan opzoeken. En geef ze eens ongelijk. Wat is er nou rustgevender dan lekker dobberen op een boot? Sommige mensen beleven zelfs de gehele zomervakantie op een boot. Wat zeker niet op de boot kan ontbreken is een bootmatras, waar je lekker op kunt uitrusten, slapen of zelfs zonnen als het matras op het bovendek ligt. Maar waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een goed bootmatras?

Materiaal
Het is zeker van belang om het juiste materiaal uit te kiezen bij de aanschaf van een bootmatras. De kans is namelijk erg groot dat het matras nat gaat worden. Hierdoor moet het matras gemaakt zijn van een materiaal wat goed tegen water kan, maar wat tegelijkertijd ook comfortabel is. Koudschuim matrassen zijn een erg goede optie. Deze matrassen zijn erg comfortabel, maar ademen ook goed door de open cellen. Dit is erg belangrijk in verband met vochtverwerking. Daarnaast kunnen ze ook eenvoudig worden gewassen. 

De maat van het matras
Een matras kopen voor op een boot is niet hetzelfde als een matras kopen voor op een bed. Een bootmatras is dan ook niet zomaar in een matrassenwinkel verkrijgbaar. Dit komt, doordat boten allemaal een andere vorm en formaat hebben. Het matras moet dus aangepast worden aan de vorm en het formaat van de boot. Heb je bijvoorbeeld een boot met schuine zijden, dan moet het matras dusdanig aangepast worden dat het matras aansluit bij die schuine zijden. Gelukkig zijn er tal van speciaalzaken, waar je een bootmatras op maat kan laten maken. Meestal gebeurd dit door speciale mallen die precies afgesteld kunnen worden op het formaat wat je nodig hebt. Als je nog oude matrassen in de boot hebt kun je deze ook afgeven aan de speciaalzaak. Hierdoor weten ze meteen het juiste formaat. Als je geen oude matrassen hebt kunnen adviseurs van de speciaalzaak je op locatie laten weten wat het juiste formaat van het matras is voor jouw boot.

Jouw wensen staan centraal
Het is goed om te onthouden dat, juist bij het aanschaffen van een bootmatras, jouw wensen centraal staan. Een goed matras is namelijk erg belangrijk en al helemaal op een boot. Geef dus duidelijk aan wat jouw wensen zijn en hoe jij het liefst slaapt. Hou je bijvoorbeeld van een wat steviger matras kun je dit aangeven en hier wordt dan vervolgens rekening mee gehouden.

Bron: in2klussen.nl