Nieuw-bed

Een bed koop je over het algemeen slechts één keer in de zoveel jaar. Daarom kan het lastig zijn om te bepalen welk bed het beste bij je past. In dit artikel bespreken we daarom de meest voorkomende bedden, zodat je voor jezelf kunt vaststellen welk bed het beste bij jou en je interieur past. Overigens adviseren we je om niet zomaar online een bed te bestellen, maar altijd in een fysieke winkel het bed uit te proberen. Er zijn namelijk vele mogelijkheden voor wat betreft matrassen en bedbodems. Bezoek daarom een winkel bij jou in de buurt, zodat je de verschillen zelf kunt ervaren.

Soorten bedden

In de regel kunnen we onderscheid maken in bedden met een lattenbodem, spiraal bodem of een schotelbodem. Daarnaast zijn er de bekende boxsprings, waarbij de bedbodem uit een matras bestaat.

Nieuw-bedBed met een spiraalbodem

Bedden met een spiraalbodem ventileren uitstekend, waardoor het matras fris blijft aanvoelen. Bovendien is dit type bed vrij laag, waardoor het in- en uitstappen gemakkelijk is.

Bedden met lattenbodems

Een bed met een lattenbodem staat bekend als het standaard bed. De kans is groot dat je als kind zijnde ook een bed met een lattenbodem heb gehad. Op zich is een bodem van latten duurzaam en betrouwbaar, het nadeel is echter dat de latten allemaal zelf te zijn, waardoor de druk voor je lichaam overal het zelfde is. Vaak kun je wel de flexibiliteit van de latten wel instellen, waardoor je wat harder of zachter ligt.

Een bed met een schotelbodem

Het grote voordeel van een schotelbodem is dat iedere schotel een andere mate van stevigheid biedt. Hierdoor kan de druk op het lichaam op verschillende plekken worden aangepast, denk hierbij bijvoorbeeld aan het hoofd of de rug. Door de verdeling van de druk op het lichaam neemt het slaapcomfort toe.

Boxsprings

Boxsprings staan bekend als de meest comfortabel bedden die er zijn. Je komt ze daarom ook vaak in hotelkamers tegen. Een boxspring bestaat uit een onderstel met daarop twee matrassen en indien gewenst een topmatras. Boxsprings zijn hierdoor hoger dan de soorten bedden die hiervoor hebben besproken. Daartegenover staat dat het slaapcomfort van zeer hoog niveau is. Bovendien oogt een boxspring (met name in grote slaapkamers) als het echte pronkstuk van de slaapkamer.

Nu je weet welke soorten bedden er zijn, is het verstandig om, zoals we eerder aangaven, bij een aantal beddenspeciaalzaken langs te gaan en de verschillende soorten bedden te ervaren. Overigens loont het daarbij om op aanbiedingen te letten. Merken als Auping hebben bijvoorbeeld ieder jaar wel een mooie actie waarbij je bijvoorbeeld flink kan besparen op de aanschaf van het tweede matras. Neem in ieder geval de tijd om je rustig te oriënteren, zodat je straks niet wakker ligt omdat je te snel voor een verkeerd bed heb gekozen.