Let hierop bij het kopen van een toilet of inloop douchewand

Staat een toilet kopen of een inloop douchewand aanschaffen op je wensenlijstje? Dat is prima mogelijk, omdat het twee eenvoudige aanpassingen zijn binnen een interieur die een grote invloed kunnen hebben op de uitstraling van de ruimte. Er zijn dan wel een paar dingen waar je op moet letten. Natuurlijk op wat voor toilet je wilt kopen of wat voor inloop douchewand je van plan bent aan te schaffen. Er zijn namelijk flink wat verschillende soorten waar je een mooie keuze uit kunt maken.

Welk toilet ga je kopen?

Ga je bijvoorbeeld voor een hangend toilet? Hiermee is het makkelijker om de ruimte onder de wc-pot schoon te maken. Dit type toilet wordt trouwens ook weleens een wandcloset genoemd. Een belangrijk puntje is hierbij dat je moet checken of het toilet diepspoel of vlakspoel heeft. Het grooste verschil tussen beide, is dat bij een toilet met diepspoel de behoeftes gelijk in het water terecht komen. Bij een vlakspoel toilet heeft een deel waar de behoeftes eerst op terecht komen, voordat ze door middel van het doorspoelen weggewerkt worden. Of wil je misschien toch een degelijk staand toilet in plaats van een hangend toilet?

Een inloop douchewand aanschaffen: waar moet je op letten?

Met toiletten is het belanrijk om er eentje uit te kiezen die je mooi vindt en die past bij wat je voor ogen hebt. Maar misschien wil je – naast een toilet kopen – ook wel een inloop douchewand aanschaffen. Een prima idee want hiermee tover je je badkamer in een handomdraai om in een meer stijlvolle, ruimtelijkere en modernere ruimte. Als je nog geen inloopdouche hebt, is dat natuurlijk de eerste stap die je moet zetten. Want aan alleen een inloop douchewand heb je vrij weinig.

Waarom een inloop douchewand kopen?

Zo'n inloop douchewand is namelijk om ervoor te zorgen dat het douchewater niet je hele badkamervloer nat maakt. Het grote voordeel van zo'n wandje en een inloopdouche is dat je badkamer er een stuk moderner uit gaat zien en dat je ruimte bespaart. Je hebt namelijk niet een hele douchecabine nodig. Daarnaast is het beter voor mensen die slecht ter been zijn, omdat zij geen drempel meer hebben waar ze overheen moeten stappen om lekker te douchen.